Felhívás!

Óriási összeg gyűlt össze

Óriási összeg gyűlt össze Gazdaság

Hét év alatt több mint egymillió lejt gyűjtött össze, és fordított vissza a helyi közösségbe a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) a közösségi kártya használata által befolyó 5–10 banis hozzájárulásokból. Jelenleg közel 40 ezren használják vásárláskor az egyszázalékos árkedvezményt biztosító kártyát, a 9 helyi partner vállalkozás pedig minden vásárlás értékének egy százalékát átutalja az alapítvány számlájára, amely azt közösségi programokra fordítja, összegzett Bereczki Kinga.

A HKA ügyvezetője emlékeztetett: minden hónapban 1000 lejes pénzjutalmat sorsolnak ki a közösségi kártyafelhasználók között. „Nemrégiben egy kézdivásárhelyi vásárlót díjaztunk, aki elcsodálkozott, amikor tudomást szerzett, hogy ez nem csak kedvezménykártya, hanem ugyanazt a százalékot a partnercég befizeti a közösségi alapba, vagyis valahányszor vásárol és használja a közösségi kártyát, egyben gyűjt is”, mondta. Fontos ezt tudatosítani a háromszéki emberekben, hiszen vélhetően vannak, akik szerénység miatt nem veszik elő a közösségi kártyát, mert az 1 százalék kedvezmény nem akkora, hogy erőfeszítést tegyenek, viszont ha tudatosul, hogy ezzel jót tesznek a közösségnek, már megéri használniuk.

A bűvös 40 ezres határ
Emlékeztetett, hogy az elmúlt években látványos megvalósítások történtek, a sok kis hozzájárulás sokra rúg. A közösségi alapba gyűlt pénzt teljes egészében visszafordítják a közösségbe, így bárki által elérhető, használható megvalósítások születtek. Sepsiszentgyörgyön 4 köztéri befektetés valósult meg, így játszótér, két mozgáspark és pingpong-asztalok, Kézdivásárhelyen két játszótér és egy mozgáspark épült, Baróton egy mozgáspark, Kovásznán játszótér és közösségi tér. Emellett évente ösztöndíjat nyújtanak tehetséges fiataloknak, illetve iskolás csoportok helyismereti kirándulásait finanszírozzák. Az eddig megvalósított összes beruházás és támogatott tevékenység beszámolóját a www.hka.ro oldalon olvashatják.
„A közösségi kártyafelhasználókat időnként fel kell rázni”, véli Bereczki Kinga, aki szerint folyamatosan nő a számuk, és a vásárlások után származó hozzájárulások is növekednek. Amikor hét évvel ezelőtt bevezették, rövid idő alatt 2000-en regisztráltak és az első év végére már 4000 kártyafelhasználó volt, idén az év végére elérheti a 40 ezret, hiszen az év első felében 800 új kártyát igényeltek a partnerüzletek kasszáinál vagy a HKA székhelyén. Ugyanitt lehet kérni a megrongálódott vagy elveszett közösségi kártya cseréjét is.

Nem csak a Bertis
Sokan kizárólag a Bertis üzlethálózathoz kötik a közösségi kártya használatát, hiszen 95 százalékban innen érkezik a közösségi alaphoz való hozzájárulás, de fontos tudni, hogy összesen 9 helyi vállalkozásnál lehet felmutatni, és további helyi vállalkozók jelentkezését is várják.
A közösségi kártyának közös­ség­erősítő hatása is van, hiszen csak helyi üzletekben, szolgáltatások vásárlásakor használható, így erősíti a helyi gazdaságot, és hűséget alakít ki a közösség tagjaiban. A kártyaprogram mentén a helyi vállalkozói közösséget is szeretnének építeni, olyanokat, akiknek fontosak a helyi emberek, és ebben a formában is visszatérítenek a közösségnek.
Sok esetben a bolti eladókon múlik a kártya sikere, azon, hogy minden vásárlótól megkérdezzék: van-e közösségi kártyája? Ezt az erőfeszítésüket idén próbálják meghálálni, ezért megszavaztatták a közösségikártya-felhasználókkal, hogy kik a kedvenc bolti eladóik. A szavazataik alapján kialakult lista első hat helyezettjét több száz lejes vásárlási utalvánnyal jutalmazták. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások