Felhívás!

Orban: nincs pénz a gyerekpénz megduplázására

Orban: nincs pénz a gyerekpénz megduplázására Gazdaság

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) támogatja ugyan a gyermekpénz növelését, de csak akkor, ha ez fenntartható; jelenleg nincs pénz ennek növelésére – jelentette be a PNL végrehajtó tanácsának ülése után Ludovic Orban miniszterelnök.

“Nincs a növelésre elkülönített összeg. A PNL emelni kívánja az összeget, feltéve, ha ez az emelés észszerű, fenntartható, megvan rá a szükséges összeg, és nem eredményez súlyos egyensúlyvesztést a költségvetés vagy a többi állami szociális támogatások terén” – mondta Orban.

A kormányfő azt is bejelentette, a PNL négy módot is fontolgat a PSD által javasolt és a parlament által már elfogadott törvénytervezet hatályba lépésének megakadályozására: vagy alkotmányossági kifogást nyújtanak be ellene, vagy elhalasztják a gyakorlatba ültetést, vagy “racionális” növekedésről fogadnak el jogszabályt, vagy felelősséget vállal a módosításért a kormány.

A miniszterelnök szerint a PSD felelőtlenül járt el, amikor a gyerekpénz növekedéséről hozott törvényt, ugyanis a PNL javaslatára már így is érvényben van egy 3,8%-os emelésről rendelkező jogszabály, amelynek az volt a célja, hogy a gyerekpénzt az inflációhoz igazítsák. Az összeg megduplázása azonban felelőtlenség – nyomatékosította Orban.

A képviselőház decemberben fogadta el döntő házként azt a törvényt, amely értelmében 300 lejre nő a gyerekpénz összege, a fogyatékkal élő kiskorúaknak pedig 600 lejes gyerekpénz járna.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. január 7., 13:47
  ÉRTÉKELÉS: 22

  Ludovikus!😁 Ha Te képes voltál ingázni és 3.000 lejből megélni még nem is olyan rég akkor, h lehet 70.000 lejes nyögdíjjakat adni?! Iliescut 30 éve tejbe vajba fürösztitek,1halom szekust, besugót ugyszíntén, pár millió cigánynak szintén 30 éve szocsit adtok, aki 90 ben 35 volt az semmi erőfeszítés nélkül szociális nyugdíjat kap?!😤 1 fogyatékos gyerek ma mennyit kap?! Ha 2-3 szenior pempit naponta elhasznál marad neki kajára?! A sok rendőr, katona, ügyész 45 éves korában több ezer lejes nyögdíjat kap, Ausztráliában a 60 éves tűzoltó dolgozik! 1944 óta nem volt háború,akkor hány generális volt, most meg hány Nãstase féle állat kap 5-10.000 lejeket havonta?! EZT OLDJÁTOK MEG, MERT A NÉPHARAG MOCSOK! A KÖVETKEZŐ FORADALOMKOR MÁGLYÁT FOGNAK RAKNI AZ ILYENEKBŐL!!!☻😈👹☠💀

 • User
  Dátum: 2020. január 8., 14:58
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Jó hogy nekik van a sok marhaságra pénz.S sajnálják hogy minden fiatal megy el ebből az országából, s öregedik a népesség ,nem lessz akit fejjenek.

 • User
  Dátum: 2020. január 8., 15:54
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Nem a gyerekpénzt kell megemelni, az csak egy bizonyos kisebbség további szaporodását segíti. Csinálnak 4-5 gyereket és mindjárt több pénz üti a markutat, mint egy becsületesen dolgozó embernek. A pénzt elherdálják, a gyerekek meg nem látnak semmit belőle. Ehelyett inkább adókedvezményeket kellene biztosítani azoknak a családoknak, ahol legalább három gyereket vállalnak, ahogy például Magyarországon is teszik. Az valós segítséget tud jelenteni a dolgozó családoknak, a munkakerülők viszont nem részesülnek belőle.