Hirdetés
Hirdetés

Orban: annyival emeljük a nyugdíjakat, hogy a jövőben is ki tudjuk őket fizetni

Orban: annyival emeljük a nyugdíjakat, hogy a jövőben is ki tudjuk őket fizetni Gazdaság

A kormány határozottan támogatja a nyugdíjak emelését, nyilatkozta Ludovic Orban miniszterelnök, azonban felhívta a figyelmet, hogy a járandóságok csak olyan mértékben nőhetnek, hogy azokat az elkövetkezendő években is ki tudják majd fizetni. Egyelőre tehát nem világos, hogy a nyugdíjpont a korábban tervezett 40 százalékkal fog-e emelkedni.

Hirdetés
Hirdetés

“Természetesen szeretnénk emelni a nyugdíjakat, és emelni is fogjuk őket. Ez a célunk, a szükséges összeget belefoglaltuk a költségvetésbe. Másrészt azonban alaposan elemeznünk kell a gazdasági környezetet, a költségvetési bevételeket” – mondta Ludovic Orban a Digi24 műsorán.

Arra a kérdésre, hogy az eredeti terveknek megfelelően, ősszel emelik-e a nyugdíjakat, a kormányfő a következőt válaszolta: “Az év első hat hónapja után a pénzügyminisztériumnak jelentést kell készítenie a gazdaság és költségvetés alakulását illetően, és ezekre az adatokra alapozva fogunk döntést hozni”.

Megismétlem: a célunk, hogy növeljük a nyugdíjakat, de olyan mértékben, hogy azokat nem csupán idén, hanem a következő években is ki lehessen fizetni” – tette hozzá Orban.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük