Hirdetés
Hirdetés

Orban: 14 százalékos nyugdíjemelés finanszírozható, aki ennél többet ígér, hazudik

Orban: 14 százalékos nyugdíjemelés finanszírozható, aki ennél többet ígér, hazudik Gazdaság

Az általam vezetett kormány azt a “nehéz döntést” hozta, hogy 14 százalékkal emeli a nyugdíjpont értékét, de ez a legtöbb, amit idén, és a következő években is finanszírozni lehet – hangoztatta pénteken a craiovai látogatáson tartózkodó miniszterelnök.

Hirdetés
Hirdetés

Ludovic Orban szerint “egyetlen más országban sem merül fel ilyen mértékű nyugdíjemelés”, főleg, hogy a koronavírus-járvány által kiváltott gazdasági válság következtében a gazdaság 3,8 százalékos zsugorodását prognosztizálják, holott a költségvetés összeállításakor még 4,1-4,2 százalékos bővülést valószínűsítettek. Ennek következtében – magyarázta a kormányfő – az államkincstár bevételei legalább 30 milliárd lejjel maradnak el a tervezettől, így mellőzni kell minden elkerülhető kiadást.

A miniszterelnök szerint a kormány “a legtöbbet tette, amit tehetett” azáltal, hogy 14 százalékos nyugdíjemelést javasolt.

“Azt szeretném, ha minden szülő és nagyszülő világosan megértené: ennyit lehet, aki ennél többet ígér, az hazudik” – szögezte le Orban.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük