Felhívás!

Négyéves lesz a program

Idén megújítják a Sepsiszentgyörgyön bejegyzett vállalkozásokat támogató de minimis támogatási programot, mondta el érdeklődésünkre Édler András.

 

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat által finanszírozott programot idén négy évre hirdetik meg, ugyanakkor módosítanak a pályázati kiíráson, így a helyi adó 33 százalékának visszatérítését túl további 10 százalékos visszatérítést kaphat az a helyi vállalkozás, amely egy másik sepsiszentgyörgyi vállalkozótól vásárol. Ezzel a helyi együttműködéseket próbálják ösztönözni.

Édler elmondta, a kereskedelmi kamara és az önkormányzat gazdasági bizottsága elkészítette a többéves támogatási programról szóló helyi tanácshatározat-tervezetet, amely jelenleg az Országos Versenyhivatal jóváhagyására vár. A programot azért hirdetik 4 évre, hogy a vállalkozók számára kiszámíthatóbb és folyamatosabb legyen, és ne kelljen évente kérni a versenyhivatal jóváhagyását. Emlékeztetett, korábban próbálkoztak már a helyi együttműködési kedvezménnyel, eredetileg az a cég kapott volna bónuszt, amely csak helyi vállalkozástól vásárol terméket vagy szolgáltatást, de ezt nem hagyta jóvá a versenytanács.

Mint ismert, a sepsiszentgyörgyi önkormányzat minden évben több mint 500 ezer lejt juttat vissza azoknak a Sepsiszentgyörgyön bejegyzett és a városban ingatlannal rendelkező cégeknek, amelyek kifizetik egész évi ingatlan- és területadójukat. Ezzel a sepsiszentgyörgyi vállalkozókat kívánják előnyösebb helyzetbe hozni, hiszen a máshol bejegyzett cégek nem pályázhatnak. Sepsiszentgyörgyön mintegy 400 cég igényelheti vissza helyi adója 33 százalékát.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.