Felhívás!

Moldovában elkezdték építeni a román-moldáv gázvezeték második szakaszát

Moldovában elkezdték építeni a román-moldáv gázvezeték második szakaszát Gazdaság

A Moldovai Köztársaságban elkezdődött a román-moldáv gázvezeték megépítésének második szakasza, amely a moldovai Ungheni és Chișinău között fog megépülni – jelentette be hétfőn a Transgaz román állami vállalat.

A romániai gázvezeték-hálózatot kezelő román állami Transgaz – amely az azonos tevékenységgel rendelkező moldovai Vestmoldtransgaz tulajdonosa is – közleménye szerint a chișinăui avatóünnepségen részt vett Ana Birchall román miniszterelnök-helyettes és Pavel Filip moldáv kormányfő is.

A moldovai Ungheni és Chișinău között 120 kilométer hosszú gázvezetéknek kell megépülnie, amely folytatása lesz a 2014-ben átadott romániai Iași és Ungheni között megépült vezetéknek.

Az interkonnektort három román cégből álló konzorcium fogja megépíteni. Januárban a kivitelező felek 38 millió euró értékű hitelről állapodtak meg a luxemburgi székhelyű Európai Beruházási Bankkal.

A román-moldáv gázvezetéket azért építik, hogy valós alternatívát teremtsenek az orosz gázra és megerősítsék Moldova gazdaságát.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.