Miniszteri villámlátogatás

Miniszteri villámlátogatás Gazdaság

Az uniós gazdatámogatások benyújtásának folyamatát ellenőrizte és háromszéki gazdáknál tette tiszteletét az előre be nem jelentett látogatásra érkező Petre Daea mezőgazdasági miniszter.

 

Könczei Csaba lapunknak elmondta, a tárcavezető a háromszéki agráradminisztráció vezetőivel találkozott, és a mezőgazdasági támogatások benyújtásának folyamata iránt érdeklődött. Ezt követően meglátogatta a Sepsiszentgyörgy főterén zajló termék- és virágkiállítást.

Petre Daea kérésére meglátogattak két csernátoni nagygazdát is, akik az elmúlt évben több mint 1 millió eurós támogatást kaptak ipari és vetőmagkrumpli-termésük után.

A tárcavezető arra volt kíváncsi, hogy visszafektették-e fejlesztésekre a támogatást. „Ezek az emberek biztosan nem mondanak le a pityókatermesztésről. Minden terület példásan van megművelve. Örülök, hogy láthattam a támogatások hasznosságát, mert különben kétségeim lettek volna” – nyilatkozta utólag Petre Daea.

Az Agroinfo szakportál beszámolója szerint is a tárcavezető elégedett volt, mert a csernátoni gazdák több százezer eurót fektettek be korszerű munkagépekbe. Emellett a miniszter felkereste a szitabodzai tejbegyűjtő központot és az épülő karantén-istállót, illetve a sepsiszentgyörgyi Potio Nobilis pálinkafőzőt is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.