Felhívás!

Mentorok adnak lendületet

Mentorok adnak lendületet Gazdaság

Hiánypótló vállalkozói készségfejlesztő programot indított a napokban a háromszéki ASIMCOV vállalkozói szövetség és az InnoHub co-working iroda.

 

Tizenkét vállalkozni vágyó fiatalt választottak ki, akik rendelkeznek már egy üzleti ötlettel, de az Accelerator program keretében a következő két hónapban mentorok segítségével elsajátítják a legfontosabb vállalkozói készségeket, és kidolgozzák az üzleti tervüket, amelyet egy áprilisban sorra kerülő startup gálán, a meghívott befektetők előtt 3 percben előadhatnak, és partnereket kereshetnek a megvalósításhoz.

A Sepsiszentgyörgyön szervezett programindító rendezvényen Mátyus Enikő, az InnoHub vezetője, az Accelerator program koordinátora rámutatott, hogy a nyugati országokban több hasonló program is létezik, de térségünkben nem volt példa ilyenre, ezért ha a most zajló intenzív vállalkozói képzés sikeresnek bizonyul, javasolják, hogy országos szinten hozzanak létre hasonló programot. Bár eredetileg tíz vállalkozót szerettek volna bevonni a programba, végül 12 fiatalnak adtak lehetőséget a részvételre, akiknek érdeklődési köre szerteágazó: van, aki informatikával, turisztikával, kézműves tárgyak készítésével, megújuló energiával, illetve egészséges életmódra neveléssel foglalkozna. Őket a következő két hónapban Takács Kató Kata ügyvéd, Tankó Piroska könyvviteli szakértő, Mircea Segărcean, egy kutatást finanszírozó egyesület képviselője és Farkas András, a Pont Csoport alapítója mentorálja.

Farkas András elmondta: a felmerülő gondokat nem a mentorok oldják meg, hanem utat mutatnak, hogy az ötletgazda találja meg a megoldást. Saját tapasztalata, hogy a vállalkozói innovációs tevékenység 80 százaléka nem sikeres, viszont a buktatókon is át kell lépni, hogy a fennmaradó 20 százalék megvalósuljon. Mircea Segărcean azt tanácsolta a résztvevőknek, lépjenek ki a korlátozó mentalitásból, valójában nincsenek határok, csak szét kell nézni a nagyvilágban.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.