Felhívás!

Ludovic Orban: a kormány igyekezni fog korrigálni a gyilkos 114-es rendeletet

Ludovic Orban: a kormány igyekezni fog korrigálni a gyilkos 114-es rendeletet Gazdaság

A kormány igyekezni fog korrekciókat végezni a 114-es sürgősségi rendeleten, jelentette ki Ludovic Orban miniszterelnök szerdán, a Gazdaságtudományi Akadémián szervezett konferencián.

Orban “gyilkosnak” minősítette a volt kormány által hozott 114-es sürgősségi rendeletet, amely szerinte minden ágazatban súlyos nehézségeket eredményez. A kormány igyekezni fog módosítani a jogszabályon – tette hozzá a miniszterelnök.

Ugyanakkor úgy vélekedett, hogy az előző kormányok nagy hibája az adótörvénykönyv ‘instabilitása’ volt, amely összezavarta és állandóan új helyzethez való alkalmazkodásra kényszerítette a társadalmat.

Nem fog költségvetési apokalipszist eredményezni a nyugdíjtörvény

Nem fog “költségvetési apokalipszist” eredményezni a nyugdíjtörvénykönyv gyakorlatba ültetése – jelentette ki Ludovic Orban miniszterelnök.

“Mindenki arról beszél, hogy amennyiben gyakorlatba ültetjük a nyugdíjtörvényt, az költségvetési apokalipszist fog eredményezni. Szerintem semmiféle költségvetési apokalipszis nem lesz. A nyugdíjtörvény már hatályban van. A nyugdíjtörvény módosításához parlamenti többségre van szükséged. Már most leszögezem: nem akarok ilyen életbevágó és érzékeny kérdésekben sürgősségi rendeleteket kibocsátani. Nagyon komolyan fel kell mérnünk, milyen intézkedéseket kell meghoznunk, és milyen reális kapacitásunk van ahhoz, hogy fenn tudjuk tartani a nyugdíjak kifizetését” – mondta Orban egy konferencián.

A miniszterelnök közölte, munkacsoportot fognak létrehozni, amely “helyrehozza a nyugdíjrendszerben azt, amit helyre kell hozni”, de ehhez előbb hatástanulmányokat és mélyreható elemzéseket készítenek. A módosításra szerinte nem fog a közeljövőben sor kerülni. “Valószínűtlen, hogy választási évben módosítsa a parlament a törvényt” – fogalmazott Ludovic Orban.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.