Felhívás!

Lelassult az eurózóna gazdasága a járványügyi intézkedések miatt

Lelassult az eurózóna gazdasága a járványügyi intézkedések miatt Gazdaság

Nem változtatott kötvényvásárlási programján az Európai Központi Bank csütörtökön, miközben a 19 országot felölelő eurózóna gazdasága lelassult a koronavírus-járvány miatt. Az európai gazdaság nehéz télen megy keresztül, hiszen ahogyan a fertőzések és halálozások száma emelkedik, egyre újabb korlátozásokat vezetnek be a vállalkozásokra vonatkozóan.

“Miután 2020 első félévében jelentősen zsugorodott a gazdaság, a második negyedévről a harmadik negyedévre 12,4 százalékkal növekedett az eurózóna valós GDP-je” – mondta az Európai Központi Bank elnöke. “Valószínűleg a járvány új erőre kapása és a megfékezése érdekében hozott intézkedések intenzívebbé válása vezetett ahhoz, hogy visszaesett az aktivitás 2020 negyedik negyedévében, ez pedig ránehezedik az idei év első negyedévének aktivitására is.”

Az EU felmérése szerint az eurózóna gazdasága 7,8 százalékkal zsugorodott tavaly, és idén várhatóan 4,2 százalékkal növekedik majd. A tavalyi évre vonatkozó hivatalos adatokat február 2-án teszik majd közzé.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások