Felhívás!

Kiiktatnák az eurót a rezsiszámolásnál

Első házként a szenátus már elfogadta azt a törvénytervezetet, amely azt célozza, hogy a háztartási, lakossági és intézményes rezsiköltségek díjszabásait ne az euró és lej árfolyamának alapján számolják ki havonta, illetve időszakonként. A tervezet egyik indoklása az, hogy a rezsiköltségek sokat emelkedtek pusztán azért, mert a lej értéktelenedett az euróhoz viszonyítva.

Az árfolyam kiiktatása a közüzemi, közművesítési szolgáltatások mindegyikének díjszabásait érintené, úgyszintén a vezetékes- és mobiltelefont, hagyományos és digitális televíziót, internetet, áramszolgáltatást, közvilágítást, köztisztaságot, földgázt stb. Kiterjesztenék az új számítási szabályt az autójavítók, biztosítótársaságok, személy- és áruszállítók, futárszolgálatok, fitness- és erőtermek stb. díjszabásaira is.

A tervezet szerint a lej-euró árfolyam – mint viszonyítási alap – kiiktatása nem érintené azokat a szolgáltatói szerződéseket, amelyeket két évnél rövidebb időre kötöttek, illetve amelyekből még két évnél kevesebb idő van a törvény hatályba lépésének pillanatában. Meghatározatlan időre vagy 3 és több évre szóló szerződések esetében az európai valuta árfolyamának kiiktatása kötelezővé válna a díjszabások megállapításánál.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.