Felhívás!

Június 1-jétől nyithatnak újra a teraszok

Június 1-jétől nyithatnak újra a teraszok Gazdaság

Ludovic Orban miniszterelnök június 1-jére ígérte a turisztikai ágazat képviselőinek a teraszok újranyitását, június 15-ére pedig a nyári idény megnyitását, feltéve, hogy nem nő drasztikusan az új koronavírusos megbetegedések száma. Erről a szállodák és éttermek munkáltatói szövetségeit tömörítő szervezet (HORA) elnöke, Daniel Mischie számolt be a kormányfővel folytatott hétfői egyeztetést követően.

Mischie azt mondta, több fontos témát is megtárgyaltak a miniszterelnökkel, aki “barátságosan viszonyul” a turisztikai ágazathoz – állítja. Hozzátette, Ludovic Orban ígéretet tett arra, hogy amennyiben az országos vészhelyzeti bizottság nem észlel majd “jelentős kisiklásokat” az új megbetegedések számát illetően, június 1-jétől engedélyezik a teraszok, június 15-étől pedig a teljes nyári szezon megnyitását.

A román szállodaipari szövetség elnöke, Călin Ile szerint a kormány képviselői nem pontosították, hogy mit értenek “jelentős kisiklások” alatt, nem adtak meg pontos számokat.

Ile ugyanakkor arról is beszélt, hogy az éttermekben nem lehet kötelezővé tenni a maszkviselést. “Szinte lehetetlen védőmaszkkal ülni az étteremben” – nyomatékosította.

A kormány közleményben számolt be a szállodai, étterem- és vendéglátóipari ágazat (HORECA) képviselőivel folytatott egyeztetésről. Ebben azt írják, a kormány aktív intézkedésekkel támogatja e szektor újraindítását, ezt azonban gondosan elő kell készíteni.

Az edzőtermek június közepétől nyílhatnak meg

Június 15-én nyílhatnak meg a romániai edzőtermek, a koronavírus terjedését megakadályozni hivatott feltételek tiszteletben tartásával – nyilatkozta a Gabriel Toncean, román fitneszszövetség elnöke.

Az edzőtermek képviselői hétfőn Ionuț Stroe ifjúsági- és sportminiszterrel tárgyaltak.

“A személyes véleményem, amely nem függ össze a hatóságok üzeneteivel, az, hogy június 15-e után nyíljanak meg ezek a termek” – mondta Toncean.

A fitnesztermek tulajdonosai több feltételnek kellene megfelelniük, többek között tilos lenne a légkondicionáló berendezések használata.

“Természetesen be kell tartani bizonyos óvintézkedéseket. Például tilos lesz használni a klímaberendezéseket, mert az ablakok zárva lesznek, a váladékok rárakódnak az eszközökre, és nem lesz idő azokat fertőtleníteni. Véleményem szerint az edzőgépeket minden egyes használat után fertőtleníteni kell. Maguk az edzőtermek képviselői javasolták ezt” – nyilatkozta a fitneszszövetség elnöke.

(Agerpres/Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.