Hirdetés
Hirdetés

Hogyan változik az ingatlanpiac a koronavírus miatt?

Hogyan változik az ingatlanpiac a koronavírus miatt? Gazdaság

A bankok a válság idején megváltoztatják a játékszabályokat az ingatlanpiacon. Két bankintézmény már növelte a lakáshitel előleget, egyikük 35 százalékra is. Másfelől azonban a románok igényei is megváltoztak: a két hónapos elszigeteltség után már nem akarnak lakást, hanem inkább kertes házat – mondta Dragos Nichifor bankügynök a Digi24-nek.

Hirdetés
Hirdetés

„Ezek a változások jelenleg egyedüli esetek a rendszerben, remélem, hogy más bankok nem csatlakoznak a lakás megvásárlásához szükséges előleg növeléséhez. Rövid időn belül meglátjuk, hogy a két bank felülvizsgálja-e a döntését, és újra visszatérnek-e a klasszikus 15 százalékhoz” – mondta Nichifor.

Szerinte ezek a bankok igyekeznek, hogy ne vonzzák be azokat az új dossziékat, amelyeket pillanatnyilag kockázatosnak tartanak, úgy vélik, hogy a magasabb előleg nagyobb bizalmat jelent, hogy az emberek fizetni fogják a részletet.

Nichifor szerint az emberek a szükségállapot miatt bekövetkezett szünet után újra elkezdtek érdeklődni a lakások iránt. „Jelenleg inkább a kertes házak felé mutat a tendencia. Az emberek a lehetséges második hullámot szeretnék házban és nem tömbházban letölteni. Mostanában mindenki házat keres, robbanás várható ezen a területen” – mondta.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük