Gazdasági rövidhírek

„Vágtat” a gazdaság?
Hiába Európa leggyorsabb gazdasági növekedése, a lakosság nem él jobban, állapítja meg a Romániáról szóló elemzésében a Bloomberg hírügynökség. Az elemző szerint a gazdaság növekedése, a fizetések emelkedése és adók csökkenése ellenére a romániaiak életszínvonala az öt évvel ezelőtti szinten maradt. A Bloomberg által megszólaltatott szakértők szerint sokan nem várták meg, miként valósulnak meg a kormány ígéretei, egyre többet fogyasztottak, nyaralásokkal és televíziókkal kényeztették magukat, természetesen hitelből. „Egy adott ponton elkerülhetetlen lesz a korrekció” – hívja fel a figyelmet az elemzés. 

Támogatás kisméretű farmoknak
Az országos vidékfejlesztési program keretében évi 1500 euró támogatásra pályázhatnak a gazdák kisméretű farmok fejlesztésére. A formanyomtatványokat május 11-i határidőig lehet feltölteni az Országos Vidékfejlesztési Ügynökség (www.afir.info) honlapjára. A minőségi mutatóküszöb január 8. és február 8. között 25 pont, ami fokozatosan csökken, így az utolsó hónapban mindössze 3 pont. A támogatási szerződés egy évre szól, de évente fel lehet újítani 2020. december 31-ig. 

Nagy nap – esküvői kiállítás Sepsiszentgyörgyön
A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara hatodik alkalommal szervezi meg a Nagy nap – esküvők és rendezvények kiállítását és vásárát, amelyre szombaton kerül sor a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium konferenciatermében. Ennek célja, hogy a termékeiket és szolgáltatásaikat bemutatókhoz minél több érdeklődő eljusson, a látogatók pedig minél nagyobb választékot találjanak a helyszínen. Az eseményt kísérő programok: menyasszonyi ruha-parádé, smink- és kontyfésülő verseny, zenei fellépések, táncbemutatók, melyek mind-mind színesebbé varázsolják a rendezvényt, emelik annak színvonalát. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.