Felhívás!

Gazdasági miniszter: az éttermekben a legnagyobb a megfertőződés kockázata

Gazdasági miniszter: az éttermekben a legnagyobb a megfertőződés kockázata Gazdaság

A zárt terű éttermekben a legnagyobb a koronavírussal való megfertőződés kockázata, ezért várni kell még legalább két hetet ezek megnyitásával – nyilatkozta hétfőn Virgil Popescu gazdasági miniszter.

A tárcavezető a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) kezdeményezésére a képviselőházban tartott politikai vitán rámutatott, gazdasági miniszterként maga is azt szeretné, hogy mielőbb induljon újra az ország gazdasága, de nem hagyhatja figyelmen kívül az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP), az egészségügyi miniszter és az orvosok ajánlásait, akik szerint a zárt terű éttermekben a legnagyobb a koronavírussal való megfertőződés kockázata.

“Ezért én azt mondom, hogy még várjunk két hetet. Július 1-jét tűztük ki az éttermek megnyitásának dátumaként (…), és én azt javaslom, hallgassunk a szakemberekre” – fogalmazott Popescu.

A miniszter hozzátette, más európai országokat két és fél héttel korábban ért el a járvány, mint Romániát, ezért nem lehet azokhoz hasonlítani az itteni helyzetet.

“Én úgy gondolom, hogy ha az INSP azt mondja, még veszélyben vagyunk, hallgatnunk kell rá, mert láthattuk, mi történt az elmúlt hétvégén. Láthatják, hogy hat napja nő az új megbetegedések száma, és nem is akarok arra gondolni, hogy még a vasárnap jegyzett 320 új esetnél is lehet több. Legyünk türelmesek, mert nem kell már sokat várnunk, hogy ismét nyugodtan elmehessünk egy étterembe, és magunk döntsük el, hogy a teraszon vagy bent szeretnénk leülni” – nyomatékosította.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.