Felhívás!

Félezer köbméternyi faanyagot foglaltak le a Schweighofer rétyi üzeménél

Félezer köbméternyi faanyagot foglaltak le a Schweighofer rétyi üzeménél Gazdaság

513 köbméternyi, papírok nélküli faanyagot foglalt le az erdészeti őrség december 6-án a Holzindustrie Schweighofer rétyi üzeménél végzett ellenőrzéskor.

A lefoglalt faanyagok értéke meghaladja a 171 ezer lejt, ugyanakkor az osztrák vállalatot 10 ezer lejes büntetéssel sújtották a történtek miatt.

A vállalat szerint azonban ez egy „abszurd helyzet”, ami egy mérési hibának a következménye, mivel jelenleg a feldolgozó pontosabban és másképp méri az átvett fát, mint a beszállító. A vállalat azt állítja, hogy az ő lézeres mérésük jóval pontosabb, mint a kézzel elvégzett mérések, amit a beszállítók alkalmaznak és ennek következtében van az, hogy a számok eltérhetnek.

Az osztrák vállalat által kiadott közlemény arról számol be, hogy a Holzindustrie Schweighofer hajlandó együttműködni a hatóságokkal, hogy közösen találjanak megoldást a jogszabályozás javítására és a faiparban használt mérőrendszerek következetlenségének orvoslására.

(Transindex/Observatorul de Covasna)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. december 7., 21:01
  ÉRTÉKELÉS: 11

  10.000 lejes pénzbüntetés….nevetséges! Ha 1 halandót elkapnak többször lopással biztos elkobozzák a járművet! Ha gyár és nagyobb stilű tolvaj gombolják le a gyárát,zárolják a számláit! Legalább 10 évre tiltsák el a fabiznisztől! Ha én fát veszek mindig hiányzik 1 kevés a famennyiségből!😤

 • User
  Dátum: 2018. december 10., 9:54
  ÉRTÉKELÉS: 22

  Az osztrak Alpokban vajon barkinek aki Romaniaban fakitermelesi ceget vezet es Ausztriaba szeretne fakitermelessel foglalkozni, annak megengedneke az osztrak hatosagok azt amit itt Romaniaban,hogy egy termeszetvedelmi,torveny altal vedett teruleten olyan pusztitast vegezzen,mint amilyet itt Romaniaba vegeznek a fakitermelo cegek es eme cegek focsatlosa a Schweighoffer a Domogled-Cserna Rezervacioban vagy a Retezatba ?! Megkerem,hogy a Schweighoffertol valaszoljon erre a kerdesre a vallalat vezetosegebol valaki.

 • User
  Dátum: 2018. december 10., 19:10
  ÉRTÉKELÉS: -1

  Hol vagytok zöldek?! Elé a sárga lájbit és lehet tüntetni, vagy ennek az 513 köbméternek az árábol mentetek volna szilveszterezni?!