Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Egy TAROM-gép fog elsőként leszállni a brassói repülőtéren

Egy TAROM-gép fog elsőként leszállni a brassói repülőtéren Gazdaság

A Brassót Bukaresttel összekötő légi járatok a jövő év végén indulnak, és az első repülő, amely leszáll a Brassó-Vidombák Nemzetközi Repülőtéren, a TAROM gépe lesz – mondta Mihăiță Ursu, az állami vállalat vezérigazgatója.

“Az első kereskedelmi repülőgép, amely leszáll az új brassói repülőtér kifutópályáján egy TAROM-hoz tartozó román repülőgép lesz” – jelentette ki Mihăiță Ursu, a TAROM vezérigazgatója hétfőn az Adrian Veștea, a Brassó Megyei Tanács elnökével és Alexandru Anghel, a Brassó-Vidombák Nemzetközi Repülőtér vezérigazgatójával folytatott megbeszélésen – számolt be a Brasov.net.

A repülőtér megnyitásához szükséges tevékenységek egységesített ütemterve, amelyet a Brassó Megyei Tanács a ROMATSA-val és a Román Polgári Légiközlekedési Hatósággal közösen fogadott el, azt irányozza elő, hogy a repülőtér jövő év júniusának közepére lesz üzemképes.

A hétfői ülésen megállapodtak abban, hogy a TAROM számára fenntartható lehetőségeket keresnek a Bukarest és Brassó közötti járatok üzemeltetésére, ami legkorábban a jövő év végére valósulhat meg.

“A TAROM gondosan figyelemmel kíséri a piacot, és ismét megbízható partnernek bizonyul a romániaiak számára, és nem csak. A Bukarest és Brassó közötti járatok üzemeltetéséről csak akkor beszélhetünk, ha a leendő repülőtér infrastruktúrája ezt lehetővé teszi, azzal a feltétellel, hogy a repülőtér és Brassó központja között rendszeres, integrált személyszállítási szolgáltatások, valamint a jövőbeni utasok számára autóbérlési szolgáltatások álljanak majd rendelkezésre” – tette hozzá a TAROM vezérigazgatója.

A rádiónavigációs rendszerek, valamint a légtér ellenőrzésére és kalibrálására szolgáló első repülésre idén decemberben kerül sor – jelentették be korábban a Brassó Megyei Tanács képviselői. Az intézmény elnöke szerint a repülőteret hivatalosan 2023. június 15-én adják át.

forrás: Brașov.net

fotó: Aeroportul Internațional Brașov/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük