Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egy futárszolgálat 24 alkalmazottját diagnosztizálták koronavírussal

Egy futárszolgálat 24 alkalmazottját diagnosztizálták koronavírussal Gazdaság

Románia egyik legnagyobb futárszolgálatának, a Fan Couriernek több alkalmazottja is megfertőződött az új koronavírussal. A 24 fertőzött személy rakodóként dolgozik az Ilfov megyei Ștefănești-en található raktárban. Tíz további alkalmazott 14 napra otthoni elkülönítésbe került.

Hirdetés
Hirdetés

A vállalat képviselői szerint tesztelve voltak az alkalmazottak, de az eredmény negatív lett. Fokozták a járványellenes intézkedéseket, annak érdekében, hogy a lerakatokban zajló munka zökkenőmentesen folytatódjon.

„A fertőzött alkalmazottak állapota nagyon jó. A legtöbb tünetmentes. A pozitív tesztek mellett 10 alkalmazottunk van otthoni elszigetelésben” – mondta a Digi24-nek Cornel Morvcov, a cég kereskedelmi igazgatója.

„A koronavírus elleni védelmi intézkedések bevezetése óta a csapatok egymástól függetlenül működtek, fizikai kontaktus nélkül. Ez az oka annak is, hogy a ștefănesti-i raktárban dolgozók kis része fertőződött meg, az alkalmazottak száma ugyanis sokkal nagyobb. Ezek az alkalmazottak Ialomița megye két helységéből származnak. Összesen egyébként 600 ember dolgozik a raktárban” – tette hozzá.

Alexandru Rafila, az Egészségügyi Világszervezet romániai képviselője a Digi24-nek elmondta, hogy azok, akiknek innen szállítottak csomagot, nem feltétlenül kell hogy fertőtlenítsék a csomagokat, de figyeljenek arra, hogy kibontásuk után mossanak kezet, mint egyébként bármilyen csomag esetében. Hozzátette, nem hiszi, hogy a csomagok útján terjedne a vírus.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük