Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Dăncilă: felfelé ível a román gazdaság és további növekedésre lehet számítani

Dăncilă: felfelé ível a román gazdaság és további növekedésre lehet számítani Gazdaság

Felfelé ível a román gazdaság és az elkövetkező időszakban további növekedésre lehet számítani – hangoztatta a keddi kormányülés elején Viorica Dăncilă miniszterelnök.

Az Országos Statisztikai Intézet (INS) adataira hivatkozva a kormányfő rámutatott, márciusban 4,6 százalékkal, az első negyedévben pedig 6,6 százalékkal nőtt az ipari forgalom az elmúlt év ugyanezen időszakához képest. Márciusban a nettó átlagbér meghaladta a 3000 lejt, a bruttó átlagbér pedig az 5000 lejt. “Ez azt jelenti, hogy az emberek tavaly márciushoz viszonyítva 13,5 százalékkal, 2016 márciusához képest pedig 50 százalékkal keresnek többet” – nyomatékosította a miniszterelnök, hozzátéve, hogy a bérnövekedés nemcsak az állami, hanem a versenyszférában is tetten érhető, ami arra enged következtetni, hogy jól működik a gazdaság, a kormány intézkedései meghozták a várt hatást.

Hirdetés
Hirdetés

A kormányfő kiemelte, hogy az ágazati minimálbér 3000 lejre emelésének következtében jelentősen bővült az építőipar.

A miniszterelnök szerint a megbízható intézmények által összeállított statisztikák cáfolják az ellenzék “gazdasági vészforgatókönyveit’.

“Legutóbb, a Fitch Ratings hitelminősítő stabil kilátásokkal megerősítette Románia hosszú futamidejű deviza adósbesorolását, márciusban a Standard & Poor döntött hasonlóképpen. Ezek igazolják a kormány törekvéseit, hogy makrogazdasági stabilitást alakítsanak ki, ami növeli a külföldi befektetők bizalmát” – közölte a kormányfő.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. május 14., 21:15
  ÉRTÉKELÉS: -4

  Románia az utóbbi évek sikerállama Kelet- Európában. (Bármennyire próbálta szabotálni a kormány működését K.J. elnökünk.) Ilyen iramú felzárkózást egyetlen más ország sem mutathat fel. Abszurdum felróni az RMDSz- nek, hogy támogatta. Miért, a fizetésemelések ellen kellett volna szavazzon? Tiltakozzon a 4- 5- 6 százalékos GDP növekedés ellen? Dobja vissza a vouchereket? Esetleg a Ludovic Orban- R.Bogdan kettőst tologassa hátulról? Sajnos létezik a társadalomban egy szűk, de annál hangosabb réteg, amely számára létének értelme. hogy némelyek börtönbe kerüljenek. Hány embert hurcoltak meg ártatlanul, azt nem látják, vagy nem tartják említésre méltónak. De ezért nagy mértékben a mindenben csak a rosszat látó média a felelős.

 • User
  Dátum: 2019. május 15., 10:51
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Hol lehet kapni olyan mélyrózsaszin szemüveget amit viselsz? Legalább néhány percre vedd le és meglátod a negatívumokat is.Meglódult infláció ami főleg a kispénzüeket érinti,a lej leértékelődése,a lakásárak néhol megduplázódása 2 év alatt,a gazdasági meg a társadalmi korrupció,amit már Timmermans szocialista főguru sem tolerál és nem utolsó sorban ,hogy jelenleg is sokan menekülnek az általad felvázolt ,nagy jólétből’.UI.Az. ellenzéki PNL sem lenne jobb,ezért.van az, hogy nem jó és jobb között kell válasszunk,hanem a kisebbik rosszat ,sajnos ,ez pedig tragikus mert 30 éve ez.megy es az rmdsz sajnos része ennek…az utóbbi felmérések szerint 5% alatt fog szerepelni …vajon miért?Hiába figyelmeztették őket ,hogy vessenek véget a bizánci tipusú hintapolitikának,elég az eredménytelen kompromisszumokból- eljött ,igaz elég ķésőn ,de eljött az elszámolás ideje!Nem a népet szokás ilyenkor leváltani!

 • User
  Dátum: 2019. május 15., 12:07
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Ha ilyen jol teljesit a gazdasag,akkor miert vettek fol ujjabb 3 mld euros hitelt,csak nem a nyugdijak es az allami aparatus kifizetesere.Sajnos a novekedes a nagyobb fogyasztasbol jon,de ez nagyobb importot jelent,mert termeles az szinte semmi.30 ev alatt 100 mld euros tartozas ,na itt duborog a gazdasag.