Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Csökkentik nyitvatartási idejüket a Lidl-áruházak

Csökkentik nyitvatartási idejüket a Lidl-áruházak Gazdaság

Szeptember 26-ától kezdődően csökkenti áruházai nyitvatartási idejét a Lidl Románia – számolt be az economedia.net. A piacvezető kiskereskedelmi vállalat így próbálja csökkenteni az áramfogyasztását és ezáltal energiaköltségeit.

Hétfőtől kezdődően a német üzletlánc minden áruháza azonos programmal fog működni, hétfőtől szombatig 7:30 és 21 óra között, vasárnap pedig 8 és 19 óra között lesznek nyitva.

Eddig hétfő és szombat között 7-től 22 óráig, vasárnap pedig 8-tól 21 óráig voltak nyitva az üzletek.

Az információt péntek délben kiadott közleményében a Lidl Románia is megerősítette.

Az áruházláncok üzemeltetői nehéz helyzetben vannak a szeptember 1-jén hatályba lépett sürgősségi rendelet következtében. Addig a legtöbb nem háztartási fogyasztóhoz hasonlóan ők is részesültek az energiaár-kompenzálásból, kilowattóránként 1 lejt fizettek a villanyáramért, függetlenül a szolgáltatótól vagy a szerződésben foglalt ártól, szeptember 1-je óta azonban a kiskereskedelmi láncok piaci áron kapják az áramot.

A Lidl esetében a helyzetet tovább bonyolítja, hogy nyár óta az Electricától, mint végső szolgáltatótól kapja a villanyáramot, azonban ennek az ára a legmagasabb a piacon. Ráadásul a Lidl nem tudja pontosan, hogy mennyit fog fizetni az e havi fogyasztásért, mivel a végső szolgáltatók által biztosított áramnak nincs rögzített ára, hanem a piaci beszerzési ár átlagár alapján számolják ki a végső tarifát.

(forrás: digi24.ro, fotó: Barabás Ákos)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások