Felhívás!

Cîţu: nagyon nehéz megreformálni a közszférát

Cîţu: nagyon nehéz megreformálni a közszférát Gazdaság

Nagyon nehéz megreformálni a közszférát, tekintve, hogy az nagyon jól tudja, hogyan kell kihasználni a törvényt önmaga fedezésére, véli Florin Cîţu pénzügyminiszter.

“A válság időszakában nem akartunk intézkedéseket hozni a közszférában, mivel az állami közigazgatás volt az a rendszer, amellyel a helyzetet igazgattuk. A reform azonban folytatódik az állami szektorban. A pénzügyminisztériumban átszervezés zajlik, ami bizonyos vezetői állások megszüntetésével is jár, tekintve azonban, hogy a közszféra nagyon jól ki tudja használni a törvényt önmaga fedezésére, a folyamat bonyolult. Nagyon nehéz megreformálni manapság az állami szektort. Minden alkalommal, amikor valaki nem végzi el a munkáját és emiatt szankcióban akarnád részesíteni, az illető automatikusan betegszabadságra megy. És semmit nem tehetsz. A magánszférában ilyen nincs” – jelentette ki Florin Cîţu a România TV hétfő esti műsorában.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az informatizálás az egyetlen olyan módja a reformnak, amely hosszú távon hat, és ha a szükségállapot idején hoztak volna reformintézkedéseket, azoknak nem lett volna olyan nagy hatásuk a büdzsére.

A rendszer informatizálása és a minisztériumok átszervezése azonban megreformálja az egész közigazgatási apparátust és hosszú távon egy kisebb és hatékonyabb rendszert eredményez, nyomatékosította a miniszter.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.