Felhívás!

A tengerparti szálláshelyek 70 százalékát már lefoglalták nyárra a turisták

A tengerparti szálláshelyek 70 százalékát már lefoglalták nyárra a turisták Gazdaság

Jól indult az idény a tengerparti vendéglátóipari egységek számára: idén húsvétkor kétszer annyi turistát jegyeztek, mint tavaly, és a nyári időszakra a szálláshelyek 70 százalékát már lefoglalták.

Bogdan Trif turisztikai miniszter a 2019-es nyári szezont megnyitó konstancai sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, a közszférában dolgozók idén is kapnak vakációs jegyeket, ami jelentősen hozzájárul a hazai turizmus fellendítéséhez. A tárcavezető szerint a tengerparti szálláshelyek 70 százalékát már lefoglalták a turisták.

A Romániai Turisztikai Munkáltatók Szövetségének (FPTR) első alelnöke, Nicolae Bucovală kiemelte, tavalyhoz képest megduplázódott azoknak a száma, akik a tengerparti üdülőtelepeken töltötték az ortodox húsvétot: míg az elmúlt esztendőben 20 ezer turistát szállásoltak el ebben az időszakban, idén ez a szám 40 ezerre volt tehető. A munkaerőhiány továbbra is gondot jelent a szakágban, de ezzel kapcsolatban is vannak javaslataik, amelyeket a közeljövőben megbeszélnek a miniszterrel, és remélik, hogy 2020-ra az ebből fakadó problémák is megoldódnak – tette hozzá a szakeber.

Bogdan Trif szerint a nyári idény alatt a szaktárca két ellenőrző csoportja folyamatosan jelen lesz majd a tengerparton.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.