Felhívás!

A tavalyinál rosszabb évük lehet?

Nehéz szezonnak néznek elébe a hazai vendéglátók, ugyanis a fizetőképes lakosság külföldön tervezi nyaralását, miután a járványhelyzet miatt az elmúlt években itthon nyaraltak. Ezzel szemben kevés külföldi érkezik Romániába, mivel az ország elvesztette a turizmus újraindításának rajtját, és gyenge volt az ország-népszerűsítés. Harmadrészt az infláció, a magas energia és üzemanyagárak miatt sok család elsők között éppen a nyaralásról vagy kirándulásról mond le.

László Endre, a Székelyföld Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) Klaszter elnöke szerint létfontosságú az, hogy a hazai szállásadók kihasználják a vakációs jegyek nyújtotta bevételi lehetőséget. Ennek érdekében kénytelenek változtatni a kényelmes hozzáálláson, és hangsúlyt kell fektessenek a marketingre, a szolgáltatások minőségének javítására. A háromszéki turisztikai szakember figyelmeztet, hogy a 2019-ben és 2020-ban kiadott vakációs jegyek érvényessége idén június 30-án lejár, ugyanakkor fontos, hogy nem kell feltétlenül június végéig elutazni, az a lényeg, hogy addig le kell foglalni a vakációs jeggyel fizetett kirándulást, mutatott rá László Endre, aki szerint sokan már kézbe kapták az idei vakációs jegyeket is, így tartalmas belföldi vakációs csomagot tudnak maguknak összeállítani. Egy voucher értéke 1450 lej, az értékjegy csak elektronikus formában állítható ki, papíron már nem.

Godra Árpád turisztikai szakember azon a véleményen van, hogy főleg a kisebb turisztikai szolgáltatók kell kihasználjanak minden állami támogatási lehetőséget: az adókedvezményeket, adóátütemezést és a vakációs jegyeket. Hozzátette, a kis panzióknál létkérdéssé válhat, hogy vakációs jegyet is elfogadjanak, amit eddig nem tettek meg adóelkerülés miatt, ám a voucherek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az amúgy adóelkerülésre hajlamos iparágat kifehérítsék. „Abban hiszek, hogy nem az árversenyt, hanem szolgáltatás minőségének a versenyét kell megnyerni” – fogalmazta meg Godra Árpád.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.