Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A román turisták idén legszívesebben a tengerpartra mennek nyaralni

A román turisták idén legszívesebben a tengerpartra mennek nyaralni Gazdaság

Idén a román tengerpart legnépszerűbb üdülőtelepeinek Mamaia, Eforie Sud és Olimp bizonyulnak, a szállásárak pedig 170 lejnél kezdődnek, derül ki egy online szállásfoglalási platform elemzéséből.

Hirdetés
Hirdetés

A travelminit.ro által központosított adatok szerint a nyári idény kezdete óta a foglalások 41%-a a tengerpartra, 23%-a a hegyvidékre, 19%-a a gyógyüdülőhelyekre és 17%-a a nagyvárosokba irányult.

A tengerparton Mamaia, Olimp, Eforie Sud, Saturn és Năvodari a legnépszerűbbek.

Hosszabb – legalább egy hetes – üdülésnél a romániaiak egyre inkább olyan szolgáltatásokat nyújtó szálláshelyeket keresnek, amelyekben „otthon” érzik magukat, így megugrott a kereslet a tágas apartmanok iránt.

Idén nyáron a tengerparti szálláshelyek közül a szállodák (a foglalások 49,43%-a) és az apartmanok (31%) a legnépszerűbbek, majd a panziók és nyaralók következnek.

Ami a szállásárakat illeti, a legolcsóbb szoba egy éjszakára 170 lejbe kerül.

A travelminit.ro és a Sodexo a közelmúltban kampányt indított, amelyben arra biztatják a román turistákat, akiknek maradtak még vakációs utalványaik az elmúlt évekből, hogy ne hagyják kárba veszni ezt a lehetőséget, és még a voucherek érvényességi idejének lejárta előtt használják fel azokat belföldi üdülésekre.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük