Felhívás!

A nyugdíjrendszer méltánytalanságait felszámoló törvénytervezetet készül kidolgozni a kormány

A nyugdíjrendszer méltánytalanságait felszámoló törvénytervezetet készül kidolgozni a kormány Gazdaság

A nyugdíjrendszer méltánytalanságait felszámoló törvénytervezetet készül kidolgozni a kormány – jelentette be Ludovic Orban miniszterelnök.

A fogyatékkal élők világnapja alkalmából a kormányfő kedden ellátogatott az Ability Hub nevű központba, amely többek között a munkahelykeresésben segíti a fogyatékkal élőket. Itt merült fel az ezeknek a személyeknek folyósított nyugdíjak befagyasztásának problémája.

A téma kapcsán a miniszterelnök leszögezte, a munkaügyi miniszter létrehoz a közeljövőben egy csapatot, amely megvizsgálja a jelenleg érvényben levő nyugdíjtörvény minden “igazságtalanságát”. “A nyugdíjrendszer fenntarthatóságát illető közép- és hosszú távú elemzés alapján elő akarunk készíteni egy törvénytervezetet, amely minden ilyen méltánytalanságot felszámol” – fogalmazott Ludovic Orban.

“A fogyatékkal élők valós integrációjára van szükség”

A fogyatékkal élők “valós integrációjára”, az őket támogató intézkedések terén pedig folytonosságra és egységes megközelítésre van szükség – hangoztatta kedden Ludovic Orban miniszterelnök a fogyatékkal élők világnapja alkalmából kiadott üzenetében.

A kormányfő rámutatott, a világnap jó alkalom arra, hogy hangsúlyozzuk az “egyenlő emberek – egyenlő jogok” elvét, amellyel 27 évvel ezelőtt a nemzetközi közösség felhívta a figyelmet a fogyatékkal élők problémáinak tudatosítására. “A diszkrimináció megelőzése, ezen személyek jogainak és méltóságának tiszteletben tartása olyan célkitűzések, amelyek teljesítése felé nagy lépéseket tett Románia, de sok tennivaló van még, hogy mindenki számára biztosított legyen a normális élethez való hozzáférés” – fogalmazott.

Ludovic Orban szerint a fogyatékkal élők “valós integrációjára”, az őket támogató intézkedések terén pedig folytonosságra és egységes megközelítésre van szükség annak érdekében, hogy megtalálják helyüket a társadalomban. Miniszterelnökként támogatni fogja a fogyatékkal élőknek az oktatáshoz való akadálytalan hozzáférését, a munkaerőpiacon való elhelyezkedését, az igényeikhez igazított, minőségi közszolgáltatások biztosítását. “Továbbra is arra kell összpontosítanunk erőfeszítéseinket, hogy megértsük, milyen szükségleteik vannak a különleges bánásmódot igénylő embertársainknak, és hogy számoljuk fel a társadalmi integrációjuk útjában álló akadályokat” – nyomatékosította a kormányfő.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások