Felhívás!

A kormány a vendéglátóipar képviselőivel közösen dolgozza ki az éttermek újranyitásának szabályait

A kormány a vendéglátóipar képviselőivel közösen dolgozza ki az éttermek újranyitásának szabályait Gazdaság

A kormány, valamint a szállodai, étterem- és vendéglátó-ágazat (HoReCa) képviselői közösen dolgozzák ki azokat a szabályokat, amelyeket az éttermek újranyitásakor vezetnek majd be.

Ludovic Orban miniszterelnök, Virgil Popescu gazdasági, Nelu Tătaru egészségügyi, Marcel Vela belügyminiszter, valamint a miniszterelnöki kancellária vezetője, Ionel Dancă a Victoria-palotában fogadták csütörtökön a HoReCa-ágazat képviselőit.

A kormány Facebook-oldalán számolt be az egyeztetésről, hangsúlyozva, amint a járványhelyzet megengedi, megnyitják a vendéglők beltéri helyiségeit is, és addig a kabinet, illetve az ágazat képviselői közösen dolgozzák majd ki azokat az intézkedéseket, amelyek a fogyasztók védelmét és biztonságérzésük erősítését hivatottak szolgálni.

“A HoReCa-ágazat képviselői méltányolták az idegenforgalmi szektort támogató, az országos beruházási és gazdaságfellendítési tervbe foglalt intézkedéseket, és támogatásukról biztosítottak ezek gyakorlatba ültetésének előkészítése tekintetében” – áll még a kormány bejegyzésében.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.