Felhívás!

A fizetés már nem álcázható napidíjnak!

A fizetés már nem álcázható napidíjnak! Gazdaság

Új szabályozással fehérítik ki a külföldi kiszállásért járó napidíjat, hiszen egyes ágazatokban bevett szokás, hogy a fizetést kiszállási díjként álcázzák. A májustól életbe lépő rendelkezés értelmében a munkaadók két dolgot kell figyelembe vegyenek: egyrészt a kiszállási díj nem haladhatja meg a közszférában érvényes 35 eurós napidíj két és félszeresét, másrészt a kiszállási díj nem lehet több, mint az alkalmazott alapbérének háromszorosa, hívja fel a figyelmet Debreczeni László.

A sepsiszentgyörgyi adószakértő szerint a májustól életbe lépő 2022/72-es törvény megvédi az alkalmazottat attól, hogy munkaadója szürkén fizesse havi bérének egy részét, és védi a munkaadót is a pénzügyi ellenőrök szubjektív megítélésétől, ami alapján előfordult, hogy visszamenőleg megadózták az egyébként adómentes napidíjakat.   

Debreczeni László szerint jelenleg az a szabály, hogy a hazai cégek külföldön dolgozó alkalmazottai – például a teherautósofőrök – napidíjként megkaphatták a közintézményekben dolgozók kiszállási díjának két és félszeresét. Romániában a közintézményekben dolgozók napidíja 35 euró, így a magáncégek külföldön dolgozó alkalmazottai legtöbb 87,5 eurót kaphatnak naponta. Az viszont gyakran előfordul, főként a szállítási cégek esetében, hogy a sofőröket minimálbéren foglalkoztatják, és kiegészítésként fizetnek napi 87,5 eurónyi adómentes napidíjat, így aki egész hónapban külföldön tartózkodik, annak a jövedelme eléri a 2600 eurót. A pénzügyi ellenőrök azonban sok esetben megállapították, hogy ez az összeg valójában a fizetést takarja, ezért visszamenőleg megadóztatták a napidíjak egy részét, ami nagy érvágást jelentett az érintett vállalkozásnak.

A törvényhozók 2015-ben és idén is adóamnesztiát hirdettek a pénzügyi ellenőrök által megadóztatott kiszállási díjakra, így visszakérhetik pénzüket azok, akik már befizették az államkasszába. Ezúttal viszont a törvényt is módosították és egyértelműsítették, hogy a kiszállási díj nem lehet több, mint az alkalmazott bérének háromszorosa. Ez azt jelenti, hogy továbbra is lehet 87,5 euró a napidíj, viszont ehhez az alapfizetéseket is meg kell emelni, magyarázta Debreczeni László.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. április 20., 18:04
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Nagy hühó semmiért! Kézdin, de nemcsak sok cég minimálbért ad a kamionsoförnek és aki nem uniózik max 20 napot van kint x 60 euró! Ha nyugdíjba vonul kb annyit fog kapni mint 1 szocsiálos cigány!!!!😤😤😤😤