Felhívás!

74 ezer lejes nyugdíj!

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) parlamenti képviselője, Florin Roman írásban kérte a legnagyobb összegű romániai nyugdíj megnevesítését. A kapott válaszból kiderül, hogy Gheorghe Bălășoiu volt ügyész havi nyugdíja idén januárban 73 890 lej, adózás után 66 701 lej volt, és állítólag jelenleg is az ő neve található a lista élén.

Gheorghe Balasoiu a diktatúra éveiben egy ideig ügyészként és főügyészként dolgozott, majd az Argeț megyei Colibași település híres-hírhedt fegyházának az igazgatója volt. Évek óta ő rendelkezik a legnagyobb nyugdíjjal, a járandósága különböző törvényeknek köszönhetően folyamatosan emelkedett. A csúcsnyugdíj egyik magyarázata az, hogy a colibași-i fegyházhoz Bălășoiu áthelyezéssel került, és hét évig az ügyészi státusa is megmaradt.

Néhány hónappal ezelőtt Călin Popescu-Tăriceanu szenátor, a szenátus elnöke azt nyilatkozta, hogy a 62 éves Augustin Lazăr – Románia volt főügyésze (2016-2019) – nyugdíja simán meghaladja majd a listavezető Bălășoiu nyugdíját.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. augusztus 3., 7:32
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Levágnám a hitványnak egy nullást elégedjen meg 6 ezerrel !
    Még mennyi pénzt tehetett zsebre pályafutása alatt ? Nekem ne mondja senki,hogy nem volt mevesztegethető ? Nyugdíjat sem kellene kapjon , zsebre vágott annyit életében