Felhívás!

40 százalékkal nőnek a nyugdíjak jövő év szeptemberétől

40 százalékkal nőnek a nyugdíjak jövő év szeptemberétől Gazdaság

Jövő év szeptember 1-jétől 40 százalékkal nő a nyugdíjpont értéke, ahogyan azt a jelenleg érvényben levő törvény előírja – erősítette meg szerda este a miniszterelnöki kancellária vezetője.

Ionel Dancă azt mondta, a nyugdíjtörvényt a jelenleg hatályos formájában fogják alkalmazni, amely előírja a nyugdíjpont értékének 40 százalékkal való emelését 2020. szeptember 1-jétől. “Mindig is támogattuk a polgárok vásárlóerejének, jövedelmének növelését, függetlenül attól, hogy a közszférában vagy a versenyszférában dolgoznak vagy nyugdíjasok. Ezt az ígéretünket be fogjuk tartani” – fogalmazott a Románia TV műsorában.

A miniszterelnöki kancellária vezetője cáfolta azt az értesülést, miszerint a Nemzeti Liberális Párt egy olyan, a nyugdíjtörvényt módosító tervezetet készül benyújtani, amely eltörölné a jelenleg hatályos jogszabály által előírt nyugdíjpontemelést.

“A nyugdíjtörvénynek a 40 százalékos nyugdíjpontemelésre vonatkozó kitételén nem fogunk módosítani” – nyomatékosította Ionel Dancă.

Johannis: egy új nyugdíjtörvény hasznos lenne

Klaus Johannis államfő úgy nyilatkozott csütörtökön, hogy hasznos lenne egy új nyugdíjtörvény, mivel a jelenlegi törvény nagy egyenlőtlenségeket teremt, ugyanakkor ezt a problémát nem lehet egy-két hónap alatt megoldani, csak beható elemzéseket követően.

“Azt hiszem, hogy egy új nyugdíjtörvény hasznos lenne, mert nagyon sokan – nyugdíjasok és intézményvezetők is – egyenlőtlenségekről számolnak be a jelenlegi nyugdíjtörvényben, de ezt a kérdést nem lehet egy-két hónap alatt megoldani. Biztos vagyok benne, hogy az Orban-kormány komoly, figyelmes elemzést fog végezni, és ha szükség lesz egy új törvényre, a megfelelő pillanatban tárgyalásra kerül sor” – mondta az államelnök.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.