Felhívás!

2021-től 5%-ra nő a nyugdíjrendszer második pillérjébe fizetendő járulék

2021-től 5%-ra nő a nyugdíjrendszer második pillérjébe fizetendő járulék Gazdaság

2021-től 5%-ra nő a nyugdíjrendszer második pillérjébe fizetendő járulék – jelentette be Florin Cîţu pénzügyminiszter.

A tárcavezető Új-Zélandot és Ausztráliát hozta fel példaként, ahol megerősítették a második pillért, mert “ott van hatékonyság, onnan nőhet a nyugdíjad”.

“Ebben az évben sikerült megmentenünk a nyugdíjrendszer második pillérét azáltal, hogy a 114-es rendeletből eltávolítottuk a tőkeemelési követelményt. (…) 2021-től kezdve fokozatosan, két lépésben visszatérünk a minden aktív korú számára kötelező, nem állami kézben levő, de az állam által szigorúan szabályozott második pillérhez való hozzájárulás növeléséhez. Azt gondolom, hogy a járulék az első szakaszban 5%, majd 6% lesz, úgy, amint azt a törvény előírja. De ez nem elég. A teljes nyugdíjrendszert meg kell reformálni. Világos reform nélkül nem lesz pénz” – mondta Cîţu.

A pénzügyminiszter szerint itt az ideje, hogy egy hosszú távú elképzeléssel jöjjenek, mert “rövid távú szöszmötölés volt bőven az elmúlt harminc esztendőben”.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. január 9., 9:40
  ÉRTÉKELÉS: 9

  Arrol is irjatok, hogy Raluca Turcan bejelentette, hogy a liberalis kormany tervei kozt szerepel a nyugdijkorhatar folemelese 70 eves korra. Ezert dolgozhattok egy eleten at, hiszen sokan kozuletek meg sem fogjatok erni, hogy nyugdijba menjetek !

 • User
  Dátum: 2020. január 9., 10:58
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Nagyon tud a roman kormany hazudni meg szoszmotolni meg kell szuntetni gyorsan a nagy nyugdiakat fololeges penz kiadast pl ul rendorok szaporitasa koran engedik a rendoroket nyugdijba stb sok dolog van meg a nem dolgozo szemelyek ki szurese meg kell teremteni a jo letet nem pedig a fegyveres erot a nep elen ellen orizni hova folyik az alam kaszabol a penz ell a nagy miniszter lopasokat amit torvenyesitenek stb szegyen