Felhívás!

WHO: a vízbefúlás világszerte a harmadik leggyakoribb baleseti halálok

WHO: a vízbefúlás világszerte a harmadik leggyakoribb baleseti halálok Életmód

A vízbefúlás világszerte a harmadik leggyakoribb baleseti halálok – hívta fel a figyelmet hétfőn az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Genfben a vízbefúlást megelőző világnap alkalmából.

Évente több mint 236 ezren vesztik életüket ilyen módon – figyelmeztetett az ENSZ szakosított szervezete. Hozzátette, hogy a szervezetek, a kormányok, de az egyes emberek is kipróbált módszerekkel tudnak tenni a magas halálozási számok ellen.

A WHO rávilágított arra, hogy a vízbefúlás a gyermekek és serdülők körében a leggyakoribb baleseti halálok. Az ilyen halálesetek több mint 90 százaléka az alacsony és közepes jövedelmű országokban történik, gyakran olyan mindennapos tevékenységek során, mint a fürdőzés, a vízhordás, a csónakázás vagy a halászat. Számos incidens a szélsőséges időjárási jelenségek számlájára, mint például a monszuneső, írható.

„A legtöbb ilyen halálesetet meg lehetne akadályozni kipróbált és költséghatékony intézkedésekkel” – hangsúlyozta Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz. Ezzel összefüggésben a WHO főigazgatója a teljesség igénye nélkül a vízbeesést megelőzni hivatott fizikai akadályokat, a mentési technikák elsajátítását, a gyermekek úszásoktatását és napközi felügyeletét, a vízisportok esetében a biztonsági előírások betartását, valamint az árvízhelyzetek kezelését említette.

A WHO mindemellett felszólította az embereket, hogy járjanak úszásoktatásra, a biztonsági fogásokat pedig osszák meg rokonaikkal és barátaikkal.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. július 27., 19:27
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Nahat, micsoda tragedia ! Akkor rendelje el a WHO, hogy holnaptol kezdve csak uszogumival lehet kimenni a lakasbol ! Es akinek nincs uszogumija, annak majd jo borsos buntetest kell adni. Hat ilyet megsem lehet csinalni, hogy ennyi ember belefulljon a vizbe ilyen szarazsag idejen, amikor mar sem a folyokban, sem a tavakban nincs viz ! Na gyorsan intezkedni kell WHO, amig meg nem keso !