Felhívás!

Változékony, csapadékos időre számíthatunk a következő két hétben

Változékony, csapadékos időre számíthatunk a következő két hétben Életmód

Változékony, csapadékos időre számíthatunk a következő két hétben – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) március 15-e és 28-a közötti időszakra kiadott előrejelzéséből.

Erdélyben hétfőn még az ilyenkor szokásosnál melegebb idő várható, de keddtől jelentős lehűlésre lehet számítani, és március 19-éig a sokéves átlagnál hidegebb lesz, nappal nem lesz 2-4 Celsius-foknál több, éjszaka mínusz 5 fokig csökken a hőmérséklet. Március 20-a után lassú, de folyamatos felmelegedés következik, a jelzett időszak végén napközben 5-8, éjszaka mínusz 2, mínusz 4 Celsius-fok várható. Csapadék akár naponta előfordulhat, jelentősebb mennyiség 17-én, illetve 20-a és 23-a között hull majd.

A Bánságban és a Körösök vidékén az ilyenkor megszokottnál hidegebb lesz, különösen az első héten: napközben nem lesz 5-8 Celsius-foknál melegebb, éjszaka mínusz 3 fokot is mérhetünk. Március 19-e után lassú felmelegedés következik, nappal 7-12, éjszaka mínusz 3, plusz 1 Celsius-fokos hőmérsékletekkel. Csaknem minden nap esni fog, bőségesebb csapadék március 17-én, valamint 20-a és 23-a között várható.

Máramarosban a következő két hétben általában hidegebb lesz, mint az ilyenkor megszokott. Az első hét végéig napközben 3-5 Celsius-fokra, éjszaka 1, mínusz 4 fokra esik vissza a hőmérséklet, majd a második hét végére 6-10, illetve mínusz 3, mínusz 1-re nő. Csapadék bármikor előfordulhat, jelentősebb esőre 17-én, illetve 20-a és 23-a között van kilátás.

A hegyvidéken hidegebb lesz, mint a sokévi átlag, a hőmérő higanyszála nap közben is fagypont alatt marad, mínusz 4, mínusz 2 Celsius-fok várható, éjszaka mínusz 10 fokig csökkenhet a hőmérséklet. A második héten enyhe felmelegedés következik, napközben nulla, mínusz 2, éjszaka mínusz 8, mínusz 5 Celsius-fok várható. Csapadék minden nap lehet, nagyobb mennyiségre 15-e és 17-e, illetve 20-a és 23-a között lehet számítani.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.