Hirdetés
Hirdetés

Újra Nyitott Akadémia Kézdivásárhelyen!

Újra Nyitott Akadémia Kézdivásárhelyen! Életmód

Transzgenerációs önismereti utazásra hív dr. Kádár Annamária, hogy megfejtsük a minket mozgató tudattalan tendenciákat, szem előtt tartva a delphoi jósda falán is szerepelő aranyszabályt: „Ismerd meg önmagad, és tudni fogod a sorsodat”.  A neves pszichológus három székelyföldi városban tart előadást.

Már csaknem másfél évtizede, hogy dr. Kádár Annamária először felvette a kapcsolatot a Nyitott Akadémiával, ám akkor még csupán azért, hogy Erdélybe is meghívja a legnevesebb magyar pszichológus előadókat. Az ő jóvoltából tartott előadást a Székelyföldön dr. Vekerdy Tamás, dr. Ranschburg Jenő, Pál Feri, dr. Almási Kitti, dr. Bagdy Emőke és még sokan mások. Néhány évvel később pedig meghívóból és szervezőből maga is a Nyitott Akadémia előadója lett. Nem is akármilyen: Mesepszichológia című műve az elmúlt évtized 15. legolvasottabb kötete Magyarországon, elnyerte a Libri Aranykönyv-díjat is. Az első zajos könyvsikert aztán számos további követte, és Kádár Annamária színpadi előadóként is a legnagyobb nevek közé került az ismeretterjesztő műfajban.

A neves pszichológus irigylésre méltóan színes egyéniség, aki egyetemi munkája és magánpraxisa mellett folyamatosan keresi a számára izgalmas kihívásokat és a megújulás lehetőségeit. Idén például a sok pedagógiai téma után először egy kifejezetten felnőtteknek és felnőttekről szóló rendhagyó előadást álmodott színpadra, amely interaktív (de nyilvános szerepléssel nem járó) önismereti és transzgenerációs utazásra hívja a közönséget. Ez az izgalmas kísérleti műfaj a nézőtől is aktív belső munkát kíván, így egy szokványos előadásnál jóval erőteljesebb és személyesebb élményt tartogat.

Hirdetés
Hirdetés

Minél többet tudunk rejtett mozgatórugóinkról, annál világosabban láthatjuk, milyen irányba tart az életünk. De hogyan fejthetjük meg a személyiségünkben rejlő sorsalakító tendenciákat? A válasz nyomába dr. Kádár Annamária vezetésével eredhetünk, aki hol megnevetteti, hol megríkatja hallgatóit az érzelmileg is megmozgató szellemi kaland során. Az előadást, amely Budapesten ezer fő előtt debütált, vastapssal köszönte meg a közönség, akárcsak a többi magyarországi városban, ahol eddig elhangzott. A Nyitott Akadémia sorozat keretében május 20-án Csíkszeredában, május 21-én Kézdivásárhelyen , május 22-én pedig Marosvásárhelyen, a szülővárosában lehet meghallgatni dr. Kádár Annamáriát. A kézdivásárhelyi előadásra – melynek a Vigadó Művelődési Ház ad otthont – az utolsó néhány jegy még kapható a Vigadó jegypénztárában és online a www.nyitottakademia.hu oldalon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások