Töltelék fasírt

Töltelék fasírt Életmód

Történt egy szép napon (melyek mostanság egyre többen sorakoznak egymás után e furcsán meleg őszben), hogy vendégeket vártam vacsorára.

Ezidáig semmi különleges nincs a történetben, ugyanis nem csak a szűk család tagjai szoktak nálunk vacsorázni, hanem néhanap barátok is. A baj ott kezdődött, mikor a csirkecombok (egész csirkét nemigen töltök, mert úgyis mindenki a combját enné) töltése közben megcsörrent a telefonom (Murphy-törvénye szerint a telefon akkor csenget, amikor a kéz zsíros, vizes, ragacsos, netán az ember az sem tudja, hogy épp hol hagyta). Kéz mos, töröl, telefon felvesz, ember elhűlve hallja: az egyik vendég vegetáriánus. Nosza, gondolatok összecsapnak, mi is légyen a majonézes krumpli mellé? Ötlet körvonalazódik, tetszetőssé válván, gyakorlatba ültettetik: sült töltelék!

Egy személyre: veszel (elő) négy szelet szikkadt fehér kenyeret. Megszabadítod a karéjától, összemorzsolod, ráütsz 2-3 tojást, belevágsz pici kockákra 3 gombát (mondjuk csiperke, mert az elérhető közelségben szedhető, le a polcról), egy akkora kerületű hagymát, amekkora O betűt alkotsz a hüvelyk- és mutatóujjaddal, esetleg egy szelet sajtot és kaliforniai paprikát (de ne utazz oda érte!), ízesíted só, bors, pirospaprika, szerecsendió (legfontosabb tényező!), petrezselyem elegyével. Jól összekevered, forró zsiradékban kisütöd, majd vendéged elé tálalod.

Szak(Á)rus Csilla

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.