Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Teregess a szabadban, hogy gyorsabban száradjon és jobb illata legyen a ruháknak

Teregess a szabadban, hogy gyorsabban száradjon és jobb illata legyen a ruháknak Életmód

Itt a nyár, a kánikula, a forró napon pedig pillanatok alatt száradnak meg a frissen mosott ruhák, ezért ilyenkor érdemes kiköltöztetni a szabadba a teregetést.

Hirdetés
Hirdetés

Ezt akkor is könnyű megtenni, ha csak egy teraszod van, sőt, sokszor akár a belső körfolyosón is érdemes lehet teregetni, főleg, ha éri a nap. Nemcsak azért, mert gyorsabban lesz száraz a ruha, hanem azért is, mert puhább és kellemesebb illatú lesz az anyag.

Miért jó a szabadban teregetni?

A kellemesebb illat nemcsak annak köszönhető, hogy a víz nem pang sokáig az anyagban, hanem gyorsan elpárolog, és ezért jobban érződik az öblítő illata, hanem annak is, hogy a friss levegő hozzáadja a saját zamatát a dolgokhoz. Egy szabadban szárított ruha illata mindig sokkal kellemesebb attól, hogy megfújja kicsit a szél, és beissza a kert, a növények, a virágok aromáját.

A szabad levegő a szárítógépre is ráver. Nemcsak energiatakarékosabb így teregetni, de az anyaggal szemben is sokkal kíméletesebb, a szálak nincsenek kitéve akkora megpróbáltatásoknak, így a végeredmény is sokkalta puhább lesz, és ehhez nincsen szükség annyi vegyszerre. A farmer és a törölköző kicsit keményebbre száradhat a szabadban, ezért ezeket érdemes lehet betenni egy körre a szárítóba is, ha zavar az anyag merevsége.

A napfény különösen jót tesz a fehér ruháknak. Az ultraviola sugárzásnak köszönhetően igazán vakítóak lesznek. Ugyanez sajnos nem mondható el a sötét anyagokról, de a rövid ideig napon szárított ruháknak nem árt ennyi napfény. Ha aggódsz a fakulás miatt, akaszd őket kifordítva a szárítókötélre, vagy, ha állvánnyal teregetsz, helyezd el őket úgy, hogy csak a kint töltött idő egy részében érje a ruhákat a nap.

A teregetéshez mindig érdemes minél melegebb napot választani. Ilyenkor száradnak a leggyorsabban a ruhák, és jó ellenőrizni előre, hogy nem várható-e eső vagy más csapadék, főleg akkor, ha hosszabb időre őrizetlenül hagyod a friss mosást. Ha a ruhákat egymástól távolabb helyezed el, hamarabb száradnak meg, és érdemes őket jól kirázni a teregetés előtt, hogy minél kevesebb ránccal kelljen viaskodnod vasalásnál.

(Femina)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük