Felhívás!

Szomorkás szerdán vidám sült

Szomorkás szerdán vidám sült Életmód

Szeles, szomorú, szeszélyesen szemerkélő időben csak a szélhordta szemetek libbennek tova a szürkére ázott hófoltos utcákon. Ilyenkor hasznosítható igazán az emberek meleg háza (melegháza is!), kandallója, forralt bora, fantasztikus könyve.

Ha megfáradt, fásult szemünk színekben szenved hiányt, hát segítsünk magunkon! Tarka ruházat, kézimunka, színpompás étel, ital, hadd tobzódjunk a szivárványban!

Ma a tányért is sikerült színessé varázsolni, természetesen nem festék által. Inkább körülnéztem a ház tájékán, hogyan is állok zöldségileg. Kis brokkoli, hagyma, gomba, murok, sült kolbász (minél színesebb, annál finomabb!), kell ennél több? Talán mínuszból – deréktájékon.

Ha lapul a fagyasztóban egy zacskó fagyasztott zöldség, a hűtőben pedig egy kis kolbász, akkor pár perc alatt elkészíthető, és fogyasztható ez a finom eledel. Pici olajon (sült szalonnakockák társasága az élvezeti szintet jócskán emeli) megpárolok egy fej felszeletelt hagymát, majd hozzáteszem a többi zöldséget. A kolbászt szép pirosra sütöm, mindkét oldalán. Végezetül egy igazán finom ebéd zsírját semlegesítem némi gin-tonikkal (vagy fordítva, manó érti a kémiát!), rosszabb esetben egy hátszeles biciklitúrával.

SzakÁ(rus) Cs(illa)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.