Felhívás!

Szilveszterkor biztonságos, zárt helyen kell tartani a háziállatokat

Szilveszterkor biztonságos, zárt helyen kell tartani a háziállatokat Életmód

Szilveszterkor biztonságos, zárt helyen kell tartani a háziállatokat (kutyákat, macskákat), és az a legjobb, ha a gazdájuk nem hagyja egyedül őket – mondta a Noé Állatotthon Alapítvány szóvivője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Schneider Kinga kiemelte: az állatnak az a legjobb, ha a szilveszteri “durrogtatás”, tűzijátékozás idején maga mellett tudhatja a gazdáját. Mellette kell lenni, magabiztosságot kell sugározni felé és ettől az állat megnyugszik – tette hozzá.

Ha viszont valakinek annyira fél a kutyája, hogy ez a viselkedés a gazdától már nem elég – folytatta -, akkor szükség van egyéb megoldásokra, akár gyógyszerekre, akár feromon- vagy gyógynövénytartalmú készítményekre.

Schneider Kinga azt mondta: egy szívbeteg vagy epilepsziára hajlamos állat számára végzetes lehet maga a félelem, amelyet a hang- és fényhatásokkal, légnyomáskülönbséggel járó tűzijátékok váltanak ki.

Felhívta a figyelmet arra: életveszélyes kikötni a kutyát ilyen helyzetben, mert ez az állat fulladását okozhatja. Figyelmeztetett arra is, hogy senki se hagyja háziállatát gyógyszer hatása alatt otthon vagy felügyelet nélkül a kertben.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. december 30., 18:36
    ÉRTÉKELÉS: 16

    Nem tudom megérem -e hogy ez az ostoba értelmetlen durrogtatás valaha is véget érjen.Állatbarát vagyok és látom évről évre a szilveszter káros hatásait állataimon.Egyik kutyám enni sem eszik még órákkal azután sem amikor valaki kétlábú unatkozik a szomszédban, nem beszélve a két másik epilepsziás kutyáról.De ugyanúgy félnek a bent élő macskák is, a gerlék amelyek a gyümölcsfákon éjszakáznak, a baglyok is riadtan repülnek isten tudja merre.És minden évben hálát adok a fentinek hogy megóvott a tűztől mert ez is nagy dolog és megígérem állataimnak egy évig nem kell féljenek a Simabőrütől … és éppen ma mondták,hogy Tatán betiltották a tűzijátékot mert zavarta a vadlibákat, tehát normálisan is lehet gondolkodni.Mulatni másképp is lehet, csendben civilizáltan, felelősségteljesen anélkül hogy másokat zavarnánk vagy az őrületbe kergetnénk.