Felhívás!

Romániában és Bulgáriában a legkisebb a rák okozta halálesetek aránya az EU-ban

Romániában és Bulgáriában a legkisebb a rák okozta halálesetek aránya az EU-ban Életmód

Az Európai Unióban 2015-ben 1,3 millióan haltak meg rákban, ez az elhalálozások egynegyedét (egészen pontosan 25,4%-át) teszi ki – derül ki az Eurostat csütörtökön közzétett jelentéséből.

A tagállamok közül Hollandiában és Szlovéniában az elhalálozások több mint 30 százalékát a rákos megbetegedések okozták. A sor másik végén Bulgária és Románia áll, itt az elhalálozások kevesebb, mint 20%-át okozta ez a betegség.

2015-ben Romániában 259.545 személy halt meg rákban.

Az EU tagállamaiban átlagosan a halálesetek 28,7%-át okozta rák a férfiak, és 22,1%-át a nők körében. A kór egyébként minden uniós tagállamban több áldozatot követelt a férfiak, mint a nők sorában.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. november 23., 8:27
    ÉRTÉKELÉS: 15

    Huha! Milyen “jo”,hogy Romaniaba szulettunk ! Es meg jobb volna,ha ez a statisztika igaz volna. Na de feltetelezzuk,hogy igaz.Akkor azt is nezzuk meg,hogy Hollandiaba milyen korulmenyek kozt kezelik a rakos betegeket Romaniahoz viszonyitva. Milyenek az ottani korhazi viszonyok az itthonihoz kepest.Ott vane olyan,hogy egy gyogyszerre a rakos beteg sokszor evekig kell varjon es az egeszsegugyi biztositasa ellenere a patikabol kell megvegye a milliokba kerulo gyogyszert a sajat koltsegere?Ezekrol a dolgokrol is csinaljunk statisztikat!