Felhívás!

Népszerű ajándék a fotózás

Népszerű ajándék a fotózás Életmód

Az elmúlt években, de főleg idén lett felkapott ajándék a karácsonyi fotózás. Sokan az így készült fényképekkel, albummal vagy naptárral lepik meg szeretteiket az ünnepek alatt. Bedő Andor fényképész szívesen teljesíti a kívánságokat, otthonos fotósarkot alakított ki műhelyében, ahol naponta készülnek vidám, ünnepi hangulatú fényképsorozatok.

– Mióta vált ennyire népszerűvé a családi fotózás karácsonykor, és mitől szép egy ilyen ajándék?

– Az ilyen fajta fotózás mindig is keresett volt. Sepsiszentgyörgyön három éve kezdtem karácsonyi témájú fényképeket készíteni, nem tudom, volt-e azelőtt, de azóta nagyon divatos lett. Most már minden fényképész, akit ismerek, készít ilyesmit, ami nagyon jó, mivel bő a választék és mindenki megkapja, amit keres.

– Tetten érhető-e a változó divat ezekben a fotózásokban?

– Inkább csak a díszlet változik, mivel stúdióban csak bizonyos keretek között lehet dolgozni. A hangulatot, a szeretetet és az örömet hozzák magukkal az emberek, és ezek nem igazán mennek ki divatból.

– Kik élnek leginkább ezzel az ajándéklehetőséggel?

– Leginkább az édesanyák keresnek fel, ők rajongnak igazán az ilyen fényképek iránt, de már nagyszülők és gyerekek is kerestek fel, egy közkedvelt ajándék lett a családi fénykép.

– Mivel oldja fel a klienseket, hogy laza és ne merev képek készüljenek?

– Azt szoktam mondani, hogy az idő a legjobb „oldószer”. Meg kell szokni a kamerát, meg kell bízni a fényképészben, és mihelyt ez megvan, feloldódnak a gátlások is, és természetesen viselkednek, ezért is van az, hogy a fotózás vége fele készülnek a legjobb képek. Mindenki azt szereti mondani, hogy pillanatképeket készít, ez részben igaz, de főként olyan képeket várnak, amelyek visszaadják a karácsony hangulatát, a családon belüli harmóniát, a meghitt hangulatot.

– Hogyan alakítja ki a meghitt környezetet?

– A díszletnek, a megvilágításnak, a zenének, mindennek megvan a maga szerepe. Próbálom az embereket egymáshoz közel elhelyezni, és ilyenkor akarva, akaratlanul kialakul egy bizonyos hangulat, és ezt kell megörökíteni.

– Milyen más típusú fotózásra kérik fel?

– A fő ágazat, melyben tevékenykedem, az esküvőfényképezés, de nagyon közel áll hozzám a portré, ezen belül a „business portré” is, ahol üzletembereknek készítek portfólióképeket. Tablófotókat is készítek, ehhez nagyon fontos egy professzionálisan felszerelt stúdió, mivel ezeket a képeket egy kontrollált környezetben kell elkészíteni. Felkértek már különböző „corporate” események fényképezésére is. Kisállatokról is nagy rajongással készítek képeket stúdióban és szabadban is. De leginkább boldog embereket szeretek fényképezni. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.