Hirdetés
Hirdetés

Nem hull csak úgy az öledbe a korona

Nem hull csak úgy az öledbe a korona Életmód

A kézdivásárhelyi Kádár Andrea nevére a Bors online oldalán figyeltünk fel, és azonnal kíváncsivá váltunk, hogyan került egy 19 éves lány a gödi Golden Palace-ba, a Perfect Fusion modellügynökség által szervezett karneváli szépségverseny kifutójára.

Érdeklődésünket fokozta, hogy a lap szerkesztősége kedvencének választotta honfilányunkat, aki már ott kijelentette, nem tesz fel mindent a szépségére, Dj-tanfolyamra készül, mert lemezlovas szeretne lenni. Nem egy rózsaszín sikertörténet az Andreáé, és sokak számára tanulságos lehet: attól még, hogy valaki szép, nem teszik a lába elé a koronát.

– Kezdjük az elején. Hogyan kerültél Magyarországra?

– Több mint 7 hónapja költöztem ki Budapestre, teljesen önállóan, és életem egyik legjobb döntése volt. Kiskorom óta modellkedni szerettem volna, viszont otthon nem sok lehetőséget láttam erre. Emlékszem, pont kaptam egy felkérést, ami ideszólt, Budapestre, és úgy voltam vele, hogy egy próbát megér. Azóta modellkedem, mellette pedig egy éjjeli bárban dolgozok pincérként. Mindig a szemem előtt lebeg a cél, hogy sikeres modell legyek, ha ez nem válik be, akkor dj szeretnék lenni, esetleg lakberendező.

Fotó: Tana Zoltán

– Annak ellenére, hogy ez a szakma elég kegyetlen tud lenni, legtöbb kislány arról álmodik, hogyha felnő, modell lehessen. Hónapok óta ezt az álmod éled, ilyennek képzelted el?

–Kiskoromban egyáltalán nem ilyennek képzeltem el. Sokkal nehezebb, fárasztóbb, mint amilyennek a filmekben lefestik. Nagyon nehéz a több órán át tartó mosolygás, pózolás, öltözködés, és néha biza elegem van mindenből, de tudom, hogy én vállaltam, és amikor kapom a felkérést fotózásra, vagy látom az elkészült képeket, mindig megerősít elhatározásomban, hogy igen, ezért csinálom, és ezért tartok ki. Kiskoromban sokat néztem a címlapmodelleket, meg a tévében, kifutón, akkor még könnyűnek, most viszont már túl vagyok pár versenyen, az egyikről sikerült elhozni a koronát is, amire nagyon büszke vagyok. Folyamatosak a táboraink, ezen belül a fotózások és a forgatások, ami nagyon fárasztó, de eredményes is.

– Nevesítenéd a versenyeket? Melyiken lettél királynő?

– A Perfect Fusion modellügynökségnek dolgozom, a legtöbb versenyt ők szervezik, viszony, amelyiken koronát is nyertem, az egy szűkebb körű verseny, a Black&white Miss Top Modell volt, amelynek nagyon élveztem a felkészítő hétvégéjét is…

Hirdetés
Hirdetés

– Mennyire volt nehéz a kezdet? Mennyi idő alatt éreztél rá a modellszakma kihívásaira?

– A kezdet soha nem könnyű. Sokkal több időbe telt, mint számítottam, és nagy erőfeszítést igényelt, hogy kitartsak, aminek köszönhetően elértem odáig, ahol most tartok. Még mindig nem mondanám azt, hogy profi modell vagyok, de igyekszem ezen az úton haladni. Elég hamar ráéreztem a pózolás lényegére, megszerettem a kamerák világát, és Budapestet is. Itt mindig van hová menni, mindig van, mit csinálni, és ezt nagyon élvezem, mert soha nem unatkozom, számomra ez pozitívum.

Fotó: Budai Tibor

– Van időd a magánéleteddel foglalkoznod, vagy nagyon lekötnek a feladataid a szakmán belül?

– Magánélet? Na, erre nem igazán van időm, mivel éjjel dolgozom, és nappal vagy fotózásokon vagyok, vagy pedig alszom. Talán ezért is nincs kapcsolatom jelenleg, hiszen nem lenne időm foglalkozni senkivel sem. Folyamatosan dolgozom, úton vagyok, amit nagyon is élvezek, hiszen minden erőmet csak magamra és a munkámra fordíthatom.

– Sok mindenről kellett lemondanod a modellkedés miatt?

– Ha valamit nagyon szeretnél, az áldozatokkal is jár, nem hull csak úgy az öledbe a korona. Jelenleg elég sok mindenről le kellett mondanom, például a tetoválásokról, mivel köztudott, hogy nem nézik jó szemmel, ha a modellnek sok tetoválása van.

Fotó: Budai Tibor

– Te milyen elvárásokat fogalmazol meg magaddal szemben a kinézeteddel kapcsolatban? Illetve mit vár el tőled az ügynökség?

– Az ügynökségemnél nincsenek kikötések, ők csupán azt szeretnék, hogy mindenki egészséges, fitt legyen, és szeresse önmagát. Folyamatosak a felkészítő táborok, amik nagyon hasznosak. Teljes mértékben odafigyelnek a modelljeikre, támogatják őket. Magammal szemben ennél szigorúbb vagyok, szeretnék sportosabb lenni, egészségesebben táplálkozni, de ki tud ellenállni egy finom hamburgernek?!

– Mit üzennél a modellkedéssel kacérkodóknak?

– Igazából, még én sem vagyok profi, de talán azt mondhatom, hogy merjenek önmaguk lenni, merjék kipróbálni önmagukat. Soha ne féljenek belevágni az ismeretlenbe, mert ha van elég kitartásuk, akkor sikerülni fog. Minden kezdet nehéz, de bíznod kell magadban, hanem kudarcot vallasz.

– A szüleid hogy fogadták a döntésedet? Támogatnak ebben az elhatározásodban?

– Sajnos, édesapám már több mint egy éve elhunyt, viszont van egy nagyon jó nevelőapám, akinek nagyon hálás vagyok, hiszen édesanyámmal együtt mindenben támogatott. Nyilván elsőre nem örültek az elhatározásomnak, hogy más országba költözök, de aztán rájöttek, hogy számomra így a legjobb, és teljes mértékben támogatnak.

Fotó: Dori Zoltán

– Tervezel-e tovább tanulni?

– Kézdivásárhelyen, a Bod Péter Tanítóképzőben két és fél évig pedagógiát tanultam, aztán rájöttem, hogy nem ez az én utam, így átmentem a Gábor Áron Szaklíceumba, és ott fejeztem be számítástechnika szakon. Szeretnék tovább tanulni, viszont csak tanfolyamok jöhetnek szóba, most már csak olyasmit akarok tanulni, ami tényleg érdekel, illetve ahhoz fűződik, amivel a későbbiekben foglalkozni szeretnék.

–Ilyen lenne a dj szakma?

– Otthon nagyon sok ismerősöm ezzel foglalkozik, viszont számomra akkor vált fontossá, amikor 16 évesen beléptem a techno világába. Nagyon vonzott ez a zenei stílus, és már akkor elhatároztam, hogy ezzel szeretnék foglalkozni. Pár barátom bevezetett a zenekeverés világába, és nagyon élveztem. A tervem az, hogy itt, Pesten elsajátítsam ezt a tudást, mert rengeteg a lehetőség ezen a téren is.

– Hogy jön be a képbe a lakberendezés, mint harmadik opció?

– Kisebb koromban folyamatosabb átrendeztem a szobámat, és ilyen jellegű applikációkkal töltöttem az időmet. A barátaim, a családom azt mondta, van érzékem hozzá, így jött be képbe, mint harmadik opció.

Fotó: Budai Tibor

– Milyen közeli és távoli célokat tűztél ki magadnak?

– Mindenképp szeretnék elismert, jólkereső modell és dj lenni, ezek a hosszú távú célok. Rövid távon pedig szeretném, hogy olyan testem legyen, amivel meg vagyok elégedve. De mivel semmi szabad időm nincs, elég nehéz ezt elérni…

– Kevesen gondolnák, hogy egy modell is elégedetlen lehet a testével. Edzésre gondolsz, vagy testátalakító műtétre?

– Edzésre mindenképp. A testemen nem szeretnék semmiféle műtétet végezni, ezt az ügynökségek is ellenzik. Szerencse a modellkedésnek köszönhetően lett egy kis önbizalmam, szóval azt sem mondhatom, hogy elégedetlen vagyok, de egy kis edzés soha nem árt.

– Hogyan határoznád meg a szépséget?

– Mindenkinek más jelenti a szépet, viszont én úgy gondolom, hogy mindenkiben van valami különleges, valami szép, ami nem feltétlen látszik kívülről, sokkal inkább egy belső kisugárzás. A versenyeken sem csak a külső szépséget nézik, fontos a kisugárzás. Egy bájos mosoly, egy tekintet…

Fotó: Budai Tibor

– Ezt keresed a férfiakban is? Milyen az ideális férfi a számodra?

– Az én meghatározásomban nincsen ideális férfi. Nagyon válogatós vagyok ezen a téren, és nyilván számomra is fontosak a belső tulajdonságok, hogy legyen hűséges, céltudatos, férfias stb. Sok minden eldől az első találkozáskor, fontos, hogy legyen meg benne az a plusz, amit eddig kevés emberben találtam meg, igaz, jelenleg nem is keresem, nagyon jól el vagyok egyedül.

 Fotók: Perfect Fusion/Budai Tibor

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás