Felhívás!

Nagy mennyiségű csapadékra, viharos, szeles időre figyelmeztetnek a meteorológusok

Nagy mennyiségű csapadékra, viharos, szeles időre figyelmeztetnek a meteorológusok Életmód

Elsőfokú (sárga jelzésű), kiadós csapadékra vonatkozó figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) kedden hét megyére.

A figyelmeztetés értelmében kedden 18 órától szerdán 10 óráig jelentős mennyiségű esőre kell számítani Temes, Krassó-Szörény, részben Hunyad, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea és Dolj megyében, ahol a rövid idő alatt lehulló csapadékmennyiség eléri a 25 litert négyzetméterenként, sőt, helyenként a 40-60 litert is négyzetméterenként. Ugyanakkor kedden 15 óráig légköri instabilitás valószínű az ország többi régiójában: az időjárás viharossá, zivatarossá válik, a szél felerősödik és jégeső is eshet.

Árvízriasztás 12 folyó vízgyűjtő medencéjében

Elsőfokú árvízriasztást adott ki az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) 12 folyó vízgyűjtő medencéjére és a Duna több mellékfolyójára.

A kedden 18 órától szerda 16 óráig érvényes figyelmeztetés a következő folyók vízgyűjtő medencéjét érinti: Ó-Béga, Béga, Temes, Berzova, Karas, Néra (Temes és Krassó-Szörény megye), Cserna (Gorj és Krassó-Szörény megye), Drincea (Mehedinţi megye), Desnăţui (Mehedinţi és Dolj megye), Zsil (Hunyad, Gorj, Mehedinţi és Dolj megye), az Olt mellékfolyói (Vâlcea, Argeş és Olt megye), Olteţ (Gorj és Vâlcea megye), valamint a Duna Krassó-Szörény és Mehedinţi megyei kis mellékfolyóira.

Az INHGA szerint Krassó-Szörény, Mehedinţi és Gorj megye kisebb folyóin fokozott az áradásveszély.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.