Felhívás!

Mosható vagy nem mosható huzatú a kanapé?

Mosható vagy nem mosható huzatú a kanapé? Életmód

Általában kisgyermekes családoknál vagy olyan otthonokban népszerű a mosható huzatú kanapé, ahol fokozott igénybevételnek van kitéve az ülőgarnitúra. Hiszen óhatatlanul is előfordulhat olyan eset, hogy valami ráömlik az ülőgarnitúrára, vagy egy csokis kéz hagy rajta egy kis meglepetést. Hogy ilyen esetekben is meg tudjuk őrizni a hidegvérünket, erre találták ki a mosható huzatot.

Mosható huzat

Ma már egyre több helyen kaphatunk olyan kanapét, aminek lecipzározható a huzata. Ennek köszönhetően sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat, hiszen ha bármi baleset történik, elég csak lehúzni a huzatot a kanapéról, és már dobhatjuk is a mosógépbe. Ezekben a huzatokban a legtöbb esetben benne van már a mosási útmutató, aminek köszönhetően igazán mellé sem nyúlhatunk vele.

A mosási fázis után jön az, amit elengedhetetlen, hogy maradéktalanul betartsunk, mert különben nagy károkat okozhatunk a kanapénknak. Minden esetben tökéletesen szárítsuk meg a huzatot. Hiszen ha vizesen vagy csak épp nyirkosan húznánk vissza a huzatot, azzal tökéletes táptalajt teremtenénk az egészségünkre meglehetősen káros penészgombák számára. Arról nem is beszélve, hogy az egészségkárosító hatása mellett kifejezetten ronda mintázatot is képes alkotni az amúgy dekoratív huzaton.Tehát ha kiszárítottuk a textilt, akkor nincs is más tennivalónk, mint visszahúzni a kanapéra, és élni tovább a megszokott életünket anélkül, hogy nagyon óvni kellene az ülőgarnitúránkat.

Ha nem mosható a huzat…

… akkor sem kell elkeseredni, mert erre az eshetőségre is több megoldás létezik. Persze ilyenkor kreatívabbnak és figyelmesebbnek kell lennünk. A legfontosabb, hogy minden esetben tanulmányozzuk a kanapén keletkezett foltot és azt is, hogy milyen hatást eredményezhet a különböző kárpittisztítók alkalmazása a huzaton. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, nyugodtan vegyük fel a kapcsolatot a gyártóval vagy a forgalmazóval, hiszen náluk jobban senki nem tudja, hogy mivel is tisztíthatjuk az adott felületet. Különböző házi praktikákat is találhatunk a Nonstopbútor.hu oldalon.

Ha nem szeretnénk a foltokkal bíbelődni, akkor a legjobb gyógymód a megelőzés. Ebben az esetben válasszunk műbőr borítást a kanapénkra, vagy pedig takarjuk le valamivel, ami hatékonyan felfogja az esetleges szennyeződéseket.

Most néhány szóban összefoglalunk pár fontos tudnivalót a kanapé tisztításáról, amik biztosan működnek, de ettől függetlenül csak anyag függvényében, és kizárólag saját felelősségre javasoljuk a kipróbálást. A legtökéletesebb és maximális hatékonysággal alkalmazható megoldás a szódabikarbóna. Egy kiadós és nagyon alapos porszívózás után, egy kislyukú szűrőn keresztül szórjuk be a kanapé kérdéses felületét – teljes terjedelmében – egy adag szódabikarbónával. Ha ezzel készen vagyunk, hagyjuk állni néhány órát. Legjobb, ha reggel, munka előtt beszórjuk, és délután folytatjuk. Ezt követően porszívózzuk ki az egész kanapét, aminek következtében a folt eltűnik. A leghatékonyabban a friss foltoknál működik.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.