Felhívás!

Mínusz 26 fokot mértek Bodzafordulón

Mínusz 26 fokot mértek Bodzafordulón Életmód

Mínusz 26,1 Celsius-fokot mértek szerdára virradóan Bodzafordulón. Ezzel országos szinten is a leghidegebb településnek bizonyult a Kovászna megyei város.

Kovászna megye többi településén is hideg volt az éjszaka, Kézdivásárhelyen -22,9, Sepsiszentgyörgyön -16,3, Baróton pedig -15 fokig csökkentek az éjszakai minimumok.

A meteorológusok szerint bár a következő napokban havazás várható, a medencében továbbra is alacsony marad a hőmérséklet.

Az elmúlt években többször volt még ennél is hidegebb: 2015. január 8-án mínusz 34,6 Celsius-fokot, 2017. január 10-én pedig mínusz 32 Celsius-fokot regisztráltak.

Kovászna megyében az elmúlt fél évszázad hivatalosan mért legalacsonyabb hőmérsékletét 2005. február 8-án mérték, szintén Bodzafordulón, akkor mínusz 35,8 Celsius-fokot mutatott a hőmérő higanyszála.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2019. január 12., 12:53
   ÉRTÉKELÉS: 2

   A klímaváltozás nem lokális meleget jelent. Lehet, hogy nálunk télen továbbra is sok mínusz lesz, de nyáron majd nem esik az eső eleget, átlagban pedig melegebb lesz. De az is lehet, hogy itt nem lesz sok változás, míg a Főld más részei lakhatatlanok lesznek. Ahol nem lehet lakni onnan pedig elindulnak az emberek…

 • User
  Dátum: 2019. január 13., 17:55
  ÉRTÉKELÉS: -7

  FELREBESZELSZ A LOKALIS MELEGEDDEL —-ILYEN HOGY LOKALIS MELEG NINCS ES KLIMAFELMELEGEDES SINCS Amig OBAMA VOLT ADDIG REPULOKKEL AZ EGEN SZETSZORTAK EGY SZPECIALIS ANYAGOT AMI MEGAKADALYOZTAK AZ ESOK LETREJOTTET EZZEL IS EUROPAI KLIMA KISZARADASAT AKARTAK ELERNI ESPEDIG HOGY SZOKOTT KORNYEZETET TEREMTSENEK AZ AFRIKAI BETELEPITETTEKNEK KLIMAMANIPULACIO FOLYTAN MIUTAN TRUMP ELNOKNEK KERULT O A KLIMA SZARITASAT LEALLITOTTA – MEG CSAK ANNYIT HOGY AZ ORAATALLITAST IS AZERT CSINALJAK HOGY A DELEBBI KONTINENS LAKOI NE SZENVEDJENEK A DEPRESSZIOTOL A SOK SOTET TELI HONAP HATASARA ES KONNYEBBEN VISELJEK EL A SZAMUKRA SOK ESOVEL JARO ESOS NAPOKAT KEVESEBB NAPSUTESEST KAPNAK MINT ODAHAZA MINDENT AZ EUROPAI FEHER EMBER KIIRTASAERT CSINALNAK ES NEM A HASZNARA

 • User
  Dátum: 2019. január 14., 10:48
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Csak nem +26-ra vártak januárban?Az öregek mindig azt mondták,a nyár legyen nyár ,a tél legyen tél.Akkor mi a gond?Ha enyhe a tél elszaporodnak a kártevők,akkor mi a baj?Nem lehet mindenkinek a kívánsága szerint szabályozni az évszakokat és éghajlatokat.Persze,hogy azok akik likas vagy derék/divatos?/ nadrágokban járnak azok fáznak,régen volt a’ jéger’ rá húzták a nadrágot és valódi gyapjú pulóver ,valódi bundás kabát .És most?