Felhívás!

Michelin-csillagot kapott a kézdivásárhelyi Veres István budapesti étterme

Michelin-csillagot kapott a kézdivásárhelyi Veres István budapesti étterme Életmód

A szakácsművészet tökéletességének nemzetközi szimbólumának tekintett Michelin-csillagot kapott a budapesti Babel étterem, amelynek séfje a kézdivásárhelyi születésű Veres István.

A Michelin Kalauz Main Cities of Europe kiadványát szerdán mutatták be Bécsben. A kalauzban 38 európai nagyváros legjobbnak ítélt éttermei szerepelnek. A Babel mellett az ugyancsak budapesti Stand étterem is megkapta a rangos elismerést.

A Michelin-csillagos budapesti éttermek számának hatra emelkedéséről a kiadványt bemutató szerdai sajtótájékoztatón jelen lévő Jókuti András, a Világevő bloggere számolt be elsőként. Megőrizte csillagát a Borkonyha, a Costes és a Costes Downtown, továbbra is két csillaggal büszkélkedhet az Onyx.

A Michelin Kalauz az ismert francia gumigyár gondozásában jelenik meg és a francia gasztronómia bibliájaként tartják számon. A
híres csillagokat névtelen ellenőrök ajánlása alapján osztják ki, akik az ételek megkóstolásán kívül alaposan szemügyre veszik az étterem konyháját, edényeit, evőeszközeit, poharait és a mellékhelyiségeket is.

A Veres Istvánnal készült korábbi interjúnkat ITT olvashatják.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások