Felhívás!

Mi fán terem a bobica?

Mi fán terem a bobica? Életmód

Nyugaton már ismert, nálunk most kezdik felfedezni a Bubble teák világát, amit főleg a fiatalok kedvelnek – az ízvilág mellett azért is, mert kis bogyók vannak a teakészítményekben, ami izgalmasabbá teszi az állagukat.

A Bubble teát bobicának, bobateának vagy bobikateának is nevezik, és csak nálunk újdonság, Ázsiában már az 1980-as években készítették, különböző tea­különlegességekből és az alapot adó tápióka gyöngyökből. A bobica tehát egy gyümölcstea ízesítésű ital apró, gumicukorszerű, tápiókából készült bogyókkal, ami a fiatalok nagy kedvence most már Sepsiszentgyörgyön is. Négy hónappal ezelőtt nyílt meg a városban a teázó, azaz egy hely, ahol elvitelre lehet kérni az italt, de akár házhoz is lehet rendelni.

Molnár Péter ötletgazda elmondta, azért indította ezt a vállalkozást, mert felfedezte, mennyire trendi külföldön, főleg a fiatalok körében ez az ital, ami egyébként egészségesebb, mint a legtöbb üdítő. A bobatea különlegessége a különböző gyümölcsízű teák mellett a pukkanó golyócskákban rejlik, amelyek szintén egészségesek, hiszen tápiókából készülnek. Egyébként elég bonyolult eljárással készülnek, többször kell megfőzni, pihentetni, majd újrafőzni a gyöngyöket.

Az édesítés sem cukorral, hanem különböző gyümölcspürékkel és szörpökkel történik. A Molnár Péter által működtetett butikban, ami a Szimpla előtt található, jelenleg hat íz közül választhatnak a vendégek, de a teákhoz hasonlóan kávés bobaitalok is vannak, amelyek növényi tejjel készülnek. Minden teának van fantázianeve: Unicorn, First Love, Molly, de ha valaki csak az ízt je­gyez­te meg, akkor sem távozik üres pohárral. A fiatalok nagy kedvence az erdei gyümölcsös és az oreós, de a paletta színes, és a jövőben új ízekkel bővül. A tulajdonos azt szeretné, ha a helyi strandra, vásárokba vagy akár a tengerpartra is elvihetné a jeges terméket, ami a nyári nagy melegben igencsak hűsítő.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.