Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lehűlésre, havazásra figyelmeztetnek a meteorológusok

Lehűlésre, havazásra figyelmeztetnek a meteorológusok Életmód

Havazásra és hóviharokra vonatkozó sárga riasztást adott ki pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) 16 megyére. Az ország szinte minden régiójában lehűlés várható a következő napokban.

Hirdetés
Hirdetés

A szakemberek szerint pénteken 16 órától szombaton 16 óráig a hegyekben havazás várható, előbb a Keleti-Kárpátokban, aztán főleg a Kárpátkanyarban és a Déli-Kárpátokban is. Emellett 70-90 km/órás, 1700 méteres magasság fölött 100 km/órás sebességgel fújhat a szél, csökkentve a látótávolságot.

A sárga riasztás Argeş, Bákó, Beszterce-Naszód, Brassó, Buzău, Kovászna, Dâmboviţa, Hargita, Máramaros, Maros, Neamţ, Prahova, Szeben, Suceava, Vâlcea és Vrancea megyére érvényes.

Péntek délutántól országszerte fokozatos lehűlés várható, előbb az ország északi és északnyugati részén, majd szombaton a többi régióban is. Csapadékra pénteken az északi, a nyugati és a központi országrészben, szombaton pedig inkább délen kell számítani.

Máramarosban, Moldvában és Erdélyben havazás, Olténiában, Munteniában és Dobrudzsában havas eső várható. A hegyekben is havazni fog, ugyanakkor 60-90 km/órás széllökésekre is számítani lehet.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük