Hirdetés
Hirdetés

Kicsit szomorkásabb a hangulatunk februárban

Kicsit szomorkásabb a hangulatunk februárban Életmód

Februárban hallgatjuk a legtöbb szomorú számot a Spotify zene streaming szolgáltatáson, míg a karácsonyi időszakban a vidám, pozitív hangulatú számokat – derül ki az Economist összesítéséből.

Hirdetés
Hirdetés

A Spotify adatbázisából 50 millió dalt érhető el 70 ország 270 millió előfizetőjének. A legtöbb felhasználó Európában és az Egyesült Államokban él.

A streaming szolgáltató minden dalt egy nullától százig terjedő skálán értékel szakemberek segítségével, attól függően, hogyan hatnak boldogságérzetünkre. Aretha Franklin védjegyévé vált klasszikusa a Respect 97 pontot kapott ezen a skálán, ami nem meglepő, mert a dalból csak úgy sugárzik a kirobbanó optimizmus. A lista alján 10 ponttal szerepel a Radiohead melankolikus száma, a Creep – írta a The Economist.

Az átlagos boldogságindexe a 200 leggyakrabban hallgatott számnak februárban 4 százalékkal volt alacsonyabb az éves átlaghoz képest. A vidámabb dalok aránya júliusban 3 százalékkal volt az átlag felett, a csúcsot pedig karácsonyi időszak jelenti.

A tekintélyes brit üzleti-politikai hetilap regionális különbségeket is vizsgált. A felhasználók Ausztráliában is februárban hallgattak legtöbbször szomorkás számokat.

A legnagyobb kilengést Finnországban mérték, ahol júliusban 11 százalék volt az eltérés pozitív irányba. Az algoritmusok azt is kimutatták, hogy ha egy órával több az átlagosnál a napsütéses órák száma, akkor azokon a napokon a zenehallgatók által kiválasztott dalok hangulatértéke is 0,6 százalékkal volt magasabb.

(hirado.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük