Felhívás!

Hajápolási tippek karanténban

Hajápolási tippek karanténban Életmód

A szépségszalonok zártak be szinte elsőként a rendkívüli állapot idejére, és talán a legtöbb nő azt várja, azok nyissanak ki leghamarabb. A fodrászok gyakorlati tanácsokat adnak az otthoni hajápolásra vagy esetleg hajvágásra.

Elkerülhetetlenül is megváltozik a hajviselet az otthonülés következtében, hiszen, ha korábban kéthetente, havonta jártunk fodrászhoz, ezt most nem tehetjük meg. A közösségi médiában több fodrász is ellátta tanáccsal a nőket, azzal kapcsolatban, hogy miként óvják hajukat, hogyan orvosolják a kisebb problémákat.

László Tünde Erika saját kis fodrászszalont működtet, korábban házhoz is járt hajat vágni, de ezt már több mint egy hónapja nem teheti meg. Mint mondta, ezt az időszakot tanulásra használja, többféle parókát is rendelt internetről, ezeken kísérletezik, illetve különböző online tanfolyamokon tanulja meg az elméleti dolgokat, melyeket remélhetőleg nemsokára gyakorlatban is kipróbálhat. Az elmúlt hetekben többen is fordultak hozzá tanácsért: mit tegyenek töredezett hajvégeikkel, hogyan fessék újra a lenőtt hajat, hogyan gyérítsék a frizurát – mindezt úgy, hogy ne ártsanak vele, és amikor majd ki kell lépni a világ elé, megtehessék. A fodrász naponta megoszt tippeket a hajápolással kapcsolatban, követői feltöltik az elkészített frizurák fotóit is, és mint mondta, eddig nem volt gond.

– A legalapvetőbb hajformázásokat nem nehéz otthon megoldani, de senkinek nem ajánlom, hogy saját maga vágjon új frizurát a tükör előtt, mert az biztos nem lesz jó. A lenőtt hajvégeket érdemes levágni, akár kisollóval is, tincsenként és nagyon minimálisat, ugyanis utána lehet vágni, de ha túl hosszat vágunk le, nem pótolható. Többször vágjunk, kevesebbet, így nem ronthatjuk el – magyarázta a fodrász.

Tribel Yvette, a már húsz éve működő Lila Szalon fodrásza is megosztott néhány tanácsot erre az időszakra. Ő elsősorban a különböző készítmények összetételére és az arányokra hívta fel a figyelmet, főleg a festett haj esetében.

– Sok termékben található olyan összetevő, amely a festett haj nagy ellensége: a szulfátok kiszáríthatják a hajszálakat, míg a szilikon hosszú távon töredezéshez vezethet, így ezeket érdemes elkerülni. Ilyenkor érdemes festett hajra való termékeket választani. Ugyanakkor minél ritkábban mossuk a hajunkat, értelemszerűen annál lassabban fog kopni a festék belőle, így akármilyen nehéz is, törekedni kell a heti maximum két alkalomra. Ha mégsem bírjuk ki ennyi ideig, akkor óriási figyelmet kell fordítani a hidratálásra, hogy a hajszálak megkaphassák a szükséges tápanyagokat, amiket a sok hajmosással megvonunk – magyarázta a fodrász.

Azt is elmondta: fontos a professzionális termékek választása, mert ezek óvják meg leginkább a hajat.

– A karantén idején legnehezebb, hogy ne nyúljunk a hajunkhoz: ne vágjuk le, legyünk türelmesek és várjuk ki, amíg lejár ez az állapot, mert az elrontott hajat nehezebben tudja helyrehozni a fodrász – tette hozzá.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.