Gondolatok a konyhában – Csorba

Gondolatok a konyhában – Csorba Életmód

Tavasszal addig ültetgettem még egy kis paszulyt meg a cukkinit, hogy végül annyi bújt ki, hogy még körülbelül egy hónapig minden második délutánomra garantált elfoglaltság a szedése, takarítása és befőzése. Három variációban készül.

Az első a zöldpaszulyleves alapja, amibe murok, paradicsom, paprika, hagyma és természetesen paszuly kerül. Mindezeket felvagdosva (kedvtől és időtől függően szeletre, karikára vagy kockára), apróra vágott petrezselyem- és zellerzölddel szórva, kuktába teszem és összerottyasztom.

Második a csorba alap: hagyma, paprika, paradicsom, murok, zöldpaszuly, cukkini, káposzta, petrezselyem-, zeller-, leostyánzöld.

Harmadik pedig a lecsóalap: hagyma, paradicsom, paprika, cukkini, murok. Ezt igencsak hálásan veszem elő télen. Húsokra, főzelékekbe, levesekbe csempészve, kimondottan ízesebb ételek kerülnek asztalunkra.

Mindhárom változat főzés után üvegekbe vándorol, majd ezen üvegek, derékig vízben állva egy órácskát a 99 fokos lerben időznek, végül pedig hűs pincei polcokra vándorolva, katonás sorokban várják a termelés- elosztás után a fogyasztást. De, mint a fogyasztói társadalommal nem túl jó kapcsolatban levő egyed, a fent említett javakat igen szívesen megosztom másokkal is!

SzakÁ(rus) Cs(illa)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.