Felhívás!

Felmérés: tízből nyolc romániai szeretne egy humanoid robotot az otthonába

Felmérés: tízből nyolc romániai szeretne egy humanoid robotot az otthonába Életmód

A romániai internet-felhasználók 39 százaléka rendelkezik intelligens eszközökkel otthonában, 80 százalékuk pedig megfontolná, hogy egy humanoid robot segítségét vegye igénybe a háztartásban – derül ki a Digital Evolution: Connected Consumer Monitor című felmérésből.

Az Exact Business Solutions által végzett közvélemény-kutatás eredményei szerint a megkérdezettek 11 százaléka rendelkezik biztonsági kamerával és négy százalék légtisztító berendezéssel – mindkét eszköz aránya három százalékkal nőtt 2019-hez képest.

A válaszadók közel 80 százaléka megfontolná, hogy igénybe vegye egy humanoid robot segítségét a háztartásban, 55 százalék venne részt egy robot által vezetett állásinterjún, 52 százalék pedig utazna olyan autóban, amit egy robot vezet.

Amikor azonban a gyerekeikről van szó, a válaszadók óvatosabbak, csupán egyharmaduk (34%) engedné gyerekét olyan iskolába, ahol robotok tanítanak, és 30 százalékuk bízná a gyerekük felügyeletét egy robotra.

A megkérdezettek 94 százaléka szerint a technológia pozitív változást hozott az életükbe, 83 százalék pedig elégedett azzal, hogy a technológia ennyire gyorsan fejlődik.

A felmérés 1054, 18 és 65 év közötti, internetet használó személy megkérdezésével készült.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások